Ανδρουλάκης: Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι πρωθυπουργοί

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Λίγες ώρες μετά την αναγγελία για εκλογές στις 21 Μαϊού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη.
  2. Για το ζήτημα του «διπλού βέτο» που έθεσε στο ενδεχόμενο πρωθυπουργίας Τσίπρα ή Μητσοτάκη, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι πρωθυπουργοί».
  3. Όσον αφορά την επομένη των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι «όποιος πάει τη χώρα σε ακυβερνησία, σε δεύτερες εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του».

Είδηση


Λίγες ώρες μετά την επίσημη αναγγελία Μητσοτάκη για εκλογές στις 21 Μαΐου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δίνοντας απαντήσεις για το ζήτημα του «διπλού βέτο» που έθεσε στο ενδεχόμενο πρωθυπουργίας Τσίπρα ή Μητσοτάκη, όσο και για τον ρόλο που θα παίξει το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνέντευξή του, είχε θέσει ως όρο συνεργασίας το να μην βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το εν λόγω ζήτημα του προσώπου του πρωθυπουργού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι πρωθυπουργοί» «Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε μεταξύ τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι. Εγώ συμφωνώ μαζί τους. Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και ακολούθως υποστήριξε πως ο ίδιος απέναντί τους έχει «ένα συγκριτικό πλεονέκτημα». «Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα. Κάθε 15 ημέρες έχουμε και ένα σκάνδαλο της ΝΔ. Δεν θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

O κ. Ανδρουλάκης είχε θέσει ως όρο συνεργασίας το να μην βρίσκονται στη θέση του πρωθυπουργού Τσίπρας ή Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι «όποιος πάει τη χώρα σε ακυβερνησία, σε δεύτερες εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του».

 

 

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο