Αυξάνονται ανησυχητικά οι επιχειρησιακές πυρηνικές κεφαλές αυξάνονται ανησυχητικά

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο συνολικός αριθμός των έτοιμων προς χρήση πυρηνικών κεφαλών αυξήθηκε το 2022 και η ισχύς τους ισοδυναμεί με τουλάχιστον 135.000 βόμβες όπως αυτές τις Χιροσίμα, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
  2. Η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Βόρεια Κορέα και το Πακιστάν αύξησαν τα αποθέματά τους πέρυσι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιχειρησιακών πυρηνικών κεφαλών να ανέρχεται πλέον σε 9.576, αναφέρει η έκθεση του Nuclear Weapons Ban Monitor.

Είδηση


Ο αριθμός των επιχειρησιακών πυρηνικών κεφαλών σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε το 2022, κυρίως λόγω της Ρωσίας και της Κίνας, σύμφωνα με νέα έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η αύξηση αυτή είναι ανησυχητική και συνεχίζει μια τάση η οποία είχε ξεκινήσει το 2017, σχολίασε η υπεύθυνη για την έκθεση Grete Loglo Ostern. Το συνολικό απόθεμα ατομικών όπλων, που περιλαμβάνει και εκείνα που έχουν τεθεί εκτός υπηρεσιακού οπλοστασίου, εξακολουθεί να μειώνεται.

Οι 9 πυρηνικές δυνάμεις είναι: ΗΠΑ, Ρωσία, Η. Βασίλειο, Γαλλία, Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Βόρεια Κορέα, και Ισραήλ.

Στις αρχές του 2023, οι 9 πυρηνικές δυνάμεις είχαν στην κατοχή τους 9.576 πυρηνικές κεφαλές έτοιμες για χρήση. Η ισχύς τους ισοδυναμεί με τουλάχιστον 135.000 φορές τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα, σύμφωνα με το Nuclear Weapons Ban Monitor που δημοσιοποίησε η νορβηγική ΜΚΟ Norsk Folkehjelp.

Αν δεν σταματήσει η προσθήκη νέων κεφαλών, ο συνολικός αριθμός πυρηνικών όπλων στον κόσμο θα ξαναρχίσει να αυξάνεται σύντομα για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, προειδοποίησε ωστόσο η Loglo Ostern.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο