(ΕUROKINISSI/fyiteam)

Δεσμεύσεις Φάμελλου – Ανδρουλάκη στη Βουλή

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

07/07/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Στα 3 καθήκοντα και δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτήν την 4ετια αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ, Σ. Φάμελλος:
  2. 1. Να ασκήσει αντιπολίτευση προς υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντός αλλά και της κοινωνίας 2. Να συγκροτήσει μια αντιπρόταση προοδευτικής διεξόδου με συνοχή 3. Να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες και αξίες που αμφισβητούνται.
  3. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , Ν. Ανδρουλάκης, δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες.

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πραγματικό εμπόδιο στα σχέδια Μητσοτάκη

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του συστήματος εξουσίας, το εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και ο πυλώνας της δημιουργίας μίας προοδευτικής διεξόδου για τη χώρα και την κοινωνία”, ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, την Πέμπτη, στην ομιλία του κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Φάμελλος ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν ήταν παρών, “για την προσφορά, το πολιτικό κεφάλαιο και τη μεγάλη παρακαταθήκη που κληροδοτεί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην Ελλάδα”.

Απάντησε επίσης στις δηλώσεις του πρωθυπουργού λέγοντας: “πολλά από αυτά που υποσχέθηκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αφορούν σε προβλήματα που δημιούργησε η ίδια η πολιτική του, είτε ανέχθηκε την περίοδο 2019-2023”.

Ακολούθως υπογράμμισε ότι τρία είναι τα καθήκοντα και οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αυτήν την Κοινοβουλευτική περίοδο :

  • να ασκήσει αντιπολίτευση για να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας.
  • να συγκροτήσει μια συνεκτική προγραμματική αντιπρόταση προοδευτικής διεξόδου και να την καταστήσει πλειοψηφική μέσα από μία νέα κοινωνική συμφωνία ενεργών πολιτών.
  • να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες και αξίες που αμφισβητούνται.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε την Πέμπτη στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα ασκήσει στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες.

Επέκρινε τον Πρωθυπουργό πώς παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας και έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν ενώ απέκρυψε όσα έρχονται. Είπε επίσης πως προφανώς και (ως ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) στηρίζουμε τον στόχο της όσο γίνεται ταχύτερης απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Σχετικά με την αύξηση των μισθών, κ. Ανδρουλάκης μίλησε για “κολπάκια” της κυβέρνησης, ενώ για το ΕΣΥ είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πώς επί της πρώτης θητείας του οι Έλληνες πλήρωσαν από την τσέπη τους τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην ΕΕ ασκώντας έντονη κριτική στα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Σχετικά με την Παιδεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι προτεραιότητα του κόμματός του είναι μία ριζική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος με την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου και υπογράμμισε ότι “χρειάζεται και θέλουμε αξιολόγηση αλλά όχι από μετακλητούς υπαλλήλους και τους κολλητούς των υπουργών σας”.

Ειδικά για το άρθρο 16, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι “προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται όλα τα ελληνόπουλα. Αλλά δεν είμαστε αρνητικοί στην ουσιαστική ρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με γνώμονα: Την αυτονομία. Τη λογοδοσία. Και τα υψηλά στάνταρ που πρέπει να πληρούνται όπως και σε άλλες χώρες”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο