Επιστολή ζητά το πάγωμα των συστημάτων ΑΙ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Επιστήμονες, επιχειρηματίες και ειδικοί σε θέματα ΑΙ, ζητούν εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη όλων των συστημάτων που είναι ισχυρότερα από το GPT-4 της OpenAI.
  2. Μέσω επιστολής, που κυκλοφόρησε χθες, επικαλούνται πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία και την ανθρωπότητα.
  3. Ζητούν παύση στην εξέλιξη της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης έως ότου τα συστήματα αυτά αναπτυχθούν, εφαρμοστούν και ελεγχθούν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Είδηση


Ο Elon Musk και ο Steve Wozniak, μαζί με ομάδες εμπειρογνωμόνων τεχνητής νοημοσύνης (AI) και στελέχη της tech βιομηχανίας, ζητούν εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη όλων των συστημάτων που είναι ισχυρότερα από το GPT-4 της OpenAI, που μόλις κυκλοφόρησε, σε μια ανοιχτή επιστολή που επικαλείται πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία και την ανθρωπότητα.

Η επιστολή υπογράφεται από περισσότερα από 1.000 άτομα

Η επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε από το “Future of Life Institute” (που χρηματοδοτείται κυρίως από το ίδρυμα του Elon Musk) και υπογράφεται από περισσότερα από 1.000 άτομα, ζητάει την παύση στην ανάπτυξη προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης, μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλοι έλεγχοι από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Η επιστολή περιγράφει με λεπτομέρεια τους πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία και τον πολιτισμό από τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, ενώ καλεί τους προγραμματιστές να συνεργαστούν με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τα θέματα που αφορούν την ρύθμισή της νομικά.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο