(ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ/EUROKINISSI)

Η Θεσσαλία συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με τις καταστροφές του “Daniel”

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

12/09/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Πνιγμένες στο νερό και τη λάσπη παραμένουν πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, 8 ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του “Daniel”.
  2. Όπου τα νερά υποχωρούν αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής που, ενώ όπου παραμένουν στάσιμα αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία.
  3. Στον Βόλο περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς νερό, η Λάρισα παραμένει ακόμη αποκλεισμένη από την Θεσ/νικη λόγω πλημμυρών στην Εθνική, ενώ οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Είδηση


Πνιγμένες στο νερό και τη λάσπη παραμένουν πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, 8 ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Daniel”. Από τα 21 χωριά που επλήγησαν από την κακοκαιρία, τα 7 παραμένουν αποκλεισμένα καθώς δεν έχει υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων.

Όπου τα νερά υποχωρούν αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής, ενώ όπου παραμένουν στάσιμα αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία [1], [2], [3]. Με το πέρασμα των ημερών αποκαλύπτεται και το μέγεθος της καταστροφής αφού έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες σπίτια.

Στον Βόλο, η έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού (100.000 άτομα έχουν επηρεαστεί), το διαλυμένο οδικό δίκτυο και η μη πρόσβαση ακόμη σε αρκετές περιοχές αποτυπώνουν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες και το σπάσιμο πολλών χειμάρρων.

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας) είναι ανοικτός, ενώ η ΠΑΘΕ (Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης) παραμένει κλειστή, καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστούν ακόμη δύο 24ωρα για να αποσυρθούν τα νερά, γεγονός που σημαίνει ότι η Λάρισα είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη από την Θεσσαλονίκη, ενώ οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα οι δημοτικές αρχές ζητούν άμεση παρέμβαση της πολιτείας, να ανοίξουν δρόμοι, να αποκατασταθούν οδικές συνδέσεις και οι κάτοικοι όπου είναι εφικτό να μπορέσουν να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.

Παράλληλα σε περιοχές όπως είναι ο Δήμος Φαρκαδόνας στην Π.Ε. Τρικάλων ο οποίος έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, καθώς χωριά βρίσκονται κάτω από το νερό, οι αρχές κάνουν λόγο για έλλειψη φαρμάκων, φαγητού και νερού.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο