(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – Διάσπαρτες εστίες στην Πάρνηθα

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

29/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Συνεχίζεται για 11η μέρα η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο, με τις επιχειρήσεις να επικεντρώνονται σε Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται συχνά αναζωπυρώσεις.
  2. Παράλληλα στη Ροδόπη, υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε Κασσιτερά και Κίρκη, ενώ στην Πάρνηθα παρατηρούνται διάσπαρτες μικρές εστίες στη νοτιοδυτική πλευρά της.
  3. Τέλος, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται και στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στις ορεινές περιοχές Στείρι και Κυριάκι.

Είδηση


Συνεχίζεται για 11η μέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στον Έβρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται στη Λευκίμμη, τη Λεπτοκαρυά και τις Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται συχνά αναζωπυρώσεις. Παράλληλα στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη.

Συνολικά στις πυρκαγιές στον Έβρο και στη Ροδόπη επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Ελεύθεροι χωρίς περιορισμούς αφέθηκαν και οι 13 μετανάστες που κατηγορούνταν για απόπειρα εμπρησμού στον Έβρο.

Στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρατηρούνται διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιές στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Ειδικότερα στην Πάρνηθα επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 77 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμήμάτων, ενώ από αέρος παρέχει συνδρομή ένα ελικόπτερο.

Τέλος αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Για σήμερα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο