Μέτρα για την υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος έκανε συστάσεις για να μειωθεί η υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση στις ευρωπαϊκές πόλεις.
  2. Μερικές από αυτές είναι: α) Λιγότερα αυτοκίνητα που “καίνε” πετρέλαιο και diesel, και β) Δωρεάν δημόσιες μεταφορές και απομάκρυνση των ΙΧ από τα κέντρα των πόλεων.
  3. Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΠ, η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί το θάνατο περισσότερων από 1.200 παιδιών και εφήβων κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Είδηση


Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για περισσότερους από 1.200 θανάτους παιδιών και εφήβων κάθε χρόνο στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ). Η μελέτη εξέτασε 30 χώρες, δηλαδή των 27 κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,αλλά και την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία, αλλά δεν συμπεριέλαβε άλλες βιομηχανικές χώρες της ηπείρου, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠ, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, από τη στιγμή που βρίσκονται στη μήτρα μέχρι την ενηλικίωση και παρόλο που ο αριθμός των πρόωρων θανάτων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι χαμηλός σε σχέση με το σύνολο του ευρωπαϊκού πληθυσμού, ωστόσο οι σημερινοί νέοι ενδέχεται να παρουσιάσουν αργότερα στη ζωή τους πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η μελέτη του ΕΟΠ για τη ρύπανση περιλαμβάνει τα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ, καθώς και τη Νορβηγία, την Ελβετία και την Ισλανδία.

Η έκθεση σε υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί επίσης υψηλότερα ποσοστά άσθματος, που ήδη ταλαιπωρεί το 9% των παιδιών και των εφήβων στην Ευρώπη, καθώς και μειωμένη πνευμονική λειτουργία, λοιμώξεις του αναπνευστικού και αλλεργίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι λύσεις που προτείνονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων από τα κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων, η κατάργηση οχημάτων που καταναλώνουν βενζίνη και πετρέλαιο και η δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο