Εικόνα φτιαγμένη από ΑΙ (@kenza.layli/Instagram)

Μία “Μαροκινή” ΑΙ lifestyle influencer κέρδισε τα πρώτα AI καλλιστεία

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

11/07/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Τα πρώτα “ΑΙ καλλιστεία” έγιναν φέτος, με νικήτρια “Μiss ΑΙ” μία “Mαροκινή” ΑΙ lifestyle influencer, με 200.000 followers στο Instagram.
  2. Συνολικά, 1.500 ΑΙ developers είχαν δηλώσει συμμετοχή, σύμφωνα με τη διοργανώτρια Fanvue, που εκπροσωπεί ανθρώπους και ΑΙ influencers .
  3. Τα “μοντέλα-influencers” ήταν εξ ολοκλήρου φτιαγμένα από ΑΙ (λόγος και εικόνα) και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί όσο τα εργαλεία για τη δημιουργία τους κοστίζουν λιγότερο, σύμφωνα με το Forbes.

Είδηση


Τα πρώτα “ΑΙ καλλιστεία” ολοκληρώθηκαν φέτος, με τη “Mαροκινή” ΑΙ lifestyle influencer, Kenza Layli να ανακηρύσσεται “Μiss ΑΙ” . H influencer, την οποία έχει δημιουργήσει η Myriam Bessa, ιδρύτρια του της Phoenix AI, έχει σχεδόν 200.000 ακολούθους στο Instagram και άλλους 45.000 στο TikTok.

Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι διοργανωτές/ριες του διαγωνισμού δήλωσαν ότι οι συμμετέχοντες/ουσες θα κριθούν εκτός από την εμφάνιση των “μοντέλων”, για τη χρήση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και για την επιρροή των “μοντέλων” στα social media.

Η αύξηση των AI influencers μπορεί να αποσταθεροποιήσει την αγορά για τους/τις influencer, αλλά και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον δημόσιο λόγο (π.χ. ρητορική μίσους).

Συνολικά, 1.500 προγραμματιστές/ριες ΑΙ είχαν δηλώσει συμμετοχή, σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία Fanvue, που εκπροσωπεί ανθρώπους και ΑΙ influencers. Η Bessa κέρδισε $5.000 δολάρια, υποστήριξη από Fanvue και έναν υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων για τον λογαριασμό της Layli.

Η Layli, όπως και όλα τα “μοντέλα-influencers” που δήλωσαν συμμετοχή είναι εξολοκλήρου (λόγος και εικόνα) φτιαγμένα από ΑΙ, σε αντίθεση με τους/τις ψηφιακούς/ες influencers “παλαιότερης” γενιάς, που απαιτούσαν ανθρώπινο χειρισμό από κειμενογράφους και καλλιτεχνικούς διευθυντές/ριες. Η ανθρώπινη παρέμβαση αύξανε το κόστος δημιουργίας τους, ενώ πλέον, με τη διευρυμένη πρόσβαση και το χαμηλό κόστος υπηρεσιών ΑΙ όπως του Μidjourney και του ChatGPT, οι ΑΙ influencers αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με το Forbes.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο