Φωτογραφία Αρχείου (Yonhap via REUTERS)

Μπαλόνια με σκουπίδια από τη Βόρεια Κορέα έκλεισαν το αεροδρόμιο της Σεούλ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

26/06/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η Βόρεια Κορέα έστειλε νέα παρτίδα με εκατοντάδες μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια στη Νότια Κορέα, αρκετά από τα οποία προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Σεούλ.
  2. Αυτό οδήγησε σε διακοπή των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο τα ξημερώματα, για 3 περίπου ώρες, ενώ σημειώθηκαν και μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις.
  3. Η Β. Κορέα έχει ήδη στείλει τέτοια 1000+ μπαλόνια ως αντίποινα σε αποστολές μπαλονιών που μεταφέρουν προπαγανδιστικό υλικό κατά της κυβέρνησης, από Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές.

Είδηση


Η Βόρεια Κορέα έστειλε νέα παρτίδα με εκατοντάδες μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια στη Νότια Κορέα, αρκετά από τα οποία προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Σεούλ, το οποίο είναι 40 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα των δύο χωρών.

Αυτό οδήγησε σε διακοπή των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο τα ξημερώματα, για 3 περίπου ώρες, ενώ σημειώθηκαν και μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις. Αρκετά μπαλόνια εντοπίστηκαν μέσα και γύρω από τα όρια του αεροδρομίου, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που οι λειτουργίες του αεροδρομίου διαταράχθηκαν από τα μπαλόνια.

Οι σακούλες που ήταν δεμένες στα μπαλόνια περιείχαν αντικείμενα με την Hello Kitty, παλιά ρούχα και χώμα με ανθρώπινα κόπρανα, σύμφωνα με τη Ν. Κορέα.

Η Β. Κορέα έχει ήδη στείλει τέτοια 1000+ μπαλόνια ως αντίποινα σε αποστολές μπαλονιών που μεταφέρουν προπαγανδιστικό υλικό κατά της κυβέρνησης, από Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές. Εκτός από προπαγανδιστικό υλικό, ακτιβιστές στη Νότια Κορέα έχουν στείλει μπαλόνια με μετρητά, υλικό από απαγορευμένα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και Choco Pies – ένα νοτιοκορεατικό σνακ που απαγορεύεται στον Βορρά.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο