(Αναστάσης Ναρεκιάν/Eurokinissi)

MyCoast: Ξεπερνούν τις 8.900 οι καταγγελίες για παραλίες

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

04/07/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ξεπερνούν τις 8.900 οι καταγγελίες από αρχές Μαΐου μέσω της εφαρμογής MyCoast για καταπατήσεις και αυθαιρεσίες επιχειρήσεων σε παραλίες, οι οποίες ελέγχονται για την εγκυρότητά τους.
  2. Σε δύο περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι δύο επιχειρηματίες έχουν καταγγείλει ο ένας των άλλων 100+ φορές λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων.
  3. Παραλίες της Χαλκιδικής έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες καταγγελίες (1.404) και ακολουθούν η Πρέβεζα, η Ανατολική Αττική, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

Είδηση


Ξεπερνούν τις 8.900 οι καταγγελίες από τις αρχές Μαΐου μέσω της εφαργμογής MyCoast για καταπατήσεις και αυθαιρεσίες επιχειρήσεων σε παραλίες.

Μόνο την εβδομάδα 18-24 Ιουνίου, υποβλήθηκαν 2.640 καταγγελίες σημειώνοντας αύξηση περίπου 50% από τον αριθμό καταγγελιών της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι καταγγελίες ελέγχονται για την εγκυρότητά τους, αφού πολλές διαπιστώνεται ότι δεν αφορούν πραγματικές παραβάσεις. Συνολικά, επίσης, 52.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή στα κινητά τους.

Οι καταγγελίες γίνονται από πολίτες, ανώνυμα ή επώνυμα, και τα πρόστιμα κυμαίνονται μεταξύ 2.000 και 60.000 ευρώ.

Σε δύο περιπτώσεις, για παράδειγμα, διαπιστώθηκε ότι δύο επιχειρηματίες έχουν καταγγείλει ο ένας τον άλλον πάνω από 100 φορές λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων. Οι συγκεκριμένες ήταν ανώνυμες καταγγελίες, για τις οποίες έγινε έλεγχος μέσω των ηλεκτρονικών τους διευθύνσεων προκειμένου να φανεί η μεταξύ τους “σύνδεση”. Το ίδιο συνέβη και στη Χαλκιδική.

Παραλίες της Χαλκιδικής έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες καταγγελίες με 1.404 και ακολουθούν η Πρέβεζα με 967, η Ανατολική Αττική με 900, τα Δωδεκάνησα με 766 και οι Κυκλάδες με 680.

Οι παραβάσεις για αυθαίρετη κατάληψη έκτασης είναι οι περισσότερες στον αριθμό (6.065), ενώ 1.091 φορές έχει διαπιστωθεί η παράβαση της παρακώλυσης ελεύθερης πρόσβασης και 688 η αλλοίωση της μορφολογίας της ακτής.

Σύμφωνα με τον νόμο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι έλεγχοι, πέρα από τις καταγγελίες των πολιτών μέσω της εφαρμογής MyCoast, γίνονται μέσω drones, δορυφορικών εικόνων και μικτών κλιμάκιων ελεγκτών.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο