(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διεγράφη από τη ΝΔ επειδή χτύπησε υπάλληλο του αεροδρομίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

03/07/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο Λευτέρης Αυγενάκης διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία γιατί χτύπησε έναν υπάλληλο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και κυκλοφόρησε στα social media.
  2. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τις έντονες αντιδράσεις, τον παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του.
  3. Η επιτροπή, αφού άκουσε τις εξηγήσεις του, αποφάσισε να διαγράψει τον πρώην υπουργό, πράγμα που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής στο Κοινοβούλιο.

Είδηση


Ο Λευτέρης Αυγενάκης διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή χτύπησε έναν υπάλληλο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο και κυκλοφόρησε στα social media. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν παραδίδει την έδρα του.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο Λ. Αυγενάκης χαστουκίζει τον εργαζόμενο και στη συνέχεια του αρπάζει το κινητό και το πετάει στο πάτωμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις, παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με εισήγηση τη διαγραφή του πρώην υπουργού.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ξεκαθάρισε ότι δεν σκόπευε να παραιτηθεί, ενώ έκανε λόγο μόνο για “λεκτική βία”.

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, η επιτροπή επικύρωσε την εισήγηση του πρωθυπουργού και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο πως ο κ. Αυγενάκης δεν θα μπορεί να λαμβάνει μέρος σε συνεδριάσεις της Βουλής ως πειθαρχικό κοινοβουλευτικό μέτρο για ένα διάστημα.

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Μετά τη διαγραφή του, ο κ. Αυγενάκης σε ανάρτησή του χαρακτήρισε την απόφαση “απόλυτα σεβαστή” και ξεκαθάρισε ότι “ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου”. Προσθέτει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο