(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΠΑΣΟΚ: Εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου με 5 υποψηφίους

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

01/07/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στις 6 και 13 Οκτωβρίου (2ος γύρος) ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Ν. Ανδρουλάκης, στις οποίες θα είναι ξανά υποψήφιος.
  2. Υποψήφιοι επίσης, μέχρι στιγμής, είναι: ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας, ο βουλευτής Π. Γερουλάνος, η βουλεύτρια Μ. Αποστολάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μ. Κατρίνης.
  3. Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν έως και 3 εβδομάδες πριν τις 06.10, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να εγκρίνει τα πρόσωπα.

Είδηση


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε χθες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο κόμμα στις 6 και 13 Οκτωβρίου (2ος γύρος)  στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη, την υποψηφιότητά τους έχουν ήδη ανακοινώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο βουλευτής στην Α’ Αθηνών, Παύλος Γερουλάνος, η βουλεύτρια Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, Μιλένα Αποστολάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης. Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και 3 εβδομάδες πριν από τις 6 Οκτωβρίου, ημερομηνία του 1ου γύρου των εκλογών.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “από μένα τον ίδιο έγιναν λάθη και δεν έχω καμία δυσκολία να αναλάβω την ευθύνη. Αναγνωρίζω ότι σε κάποια κρίσιμα ζητήματα στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα και εμφανιστήκαμε με διγλωσσία.”.

Στον 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του 2021, ο Ν. Ανδρουλάκης εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έναντι του Γ. Παπανδρέου, με ποσοστό 67,88%.

Ο Χάρης Δούκας, ξεκαθάρισε στην ομιλία του ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε ότι “θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ”.

Η Μιλένα Αποστολάκη στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της χώρας και ο Μιχάλης Κατρίνης με τη σειρά του σημείωσε ότι στόχος είναι “να ανταποκριθούμε στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο