(ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/EUROKINISSI)

Τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

14/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Τουλάχιστον 78 σοροί έχουν περισυλλεγεί από το Λιμενικό στα ανοιχτά της Πύλου, μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.
  2. Σύμφωνα με τις Αρχές, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 104 άτομα, ενώ έρευνες διάσωσης του Λιμενικού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
  3. Το αλιευτικό σκάφος φέρεται να είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν για την ύπαρξή του από τις ιταλικές.

Είδηση


Τα ξημερώματα της Τετάρτης ανατράπηκε αλιευτικό σκάφος δυτικά της Πύλου με τουλάχιστον 78 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής και 104 να έχουν διασωθεί από τις ελληνικές αρχές.

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, οι πιθανότητες να υπάρχουν και άλλοι νεκροί αυξάνονται.

Σύμφωνα με Λιμενικό, το αλιευτικό είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης, και μετέφερε άγνωστο αριθμό ατόμων.

Το 2023, 71.136 άτομα έχουν φτάσει σε χώρες της Μεσογείου από θάλασσα, 1.642 από στεριά και 1.037 αγνοούνται ή έχουν πεθάνει.

Η ύπαρξη του σκάφους έγινε γνωστή από τις ιταλικές στις ελληνικές αρχές οι οποίες και κινητοποιήθηκαν, στέλνοντας σκάφη του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού. Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκονταν το νοσοκομεία των γύρω περιοχών.

Οι διασωθέντες έφτασαν στο λιμάνι της Πύλου όπου τους περίμεναν διασώστες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής. Πολλοί από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα 4 άνθρωποι έφτασαν εκεί με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο