(ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI)

Ξαφνικό τέλος για την ιστορική εφημερίδα “Η Αυγή”

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

26/06/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε, ξαφνικά χθες, το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας “Η Αυγή”, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει ότι η απόφαση πάρθηκε λόγω των χαμηλών πωλήσεων (750 φύλλα/ημέρα), ενώ η κίνηση έχει στόχο την “αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και του avgi.gr”.
  2. Οι εργαζόμενοι/ες προχωρούν σε 24ωρη απεργία, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, καλώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ “να αναθεωρήσει τη στάση της”. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα γίνουν απολύσεις.

Είδηση


Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ξαφνικά χθες, να κλείσει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας “Η Αυγή”, λόγω των χαμηλών πωλήσεων (750 φύλλα/ημέρα) και με σκοπό την “αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και του ‘avgi.gr’”, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφ.Συν, θα ακολουθηθεί “μοντέλο εξυγίανσης” για το έντυπο όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 50 εργαζόμενοι/ες δεν θα απολυθούν προς το παρόν. Το 2022, είχε γίνει ξανά απόπειρα να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας η οποία σταμάτησε μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων και παρεμβάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της περιόδου εκείνης.

“Η Αυγή” πρωτοκυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1952 ως όργανο της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), ενώ εκφράζει διαχρονικά θέσεις υπέρ της Αριστεράς.

Μετά την ανακοίνωση οι εργαζόμενοι της εφημερίδας και του avgi.gr προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, εκδίδοντας δική τους ανακοίνωση στην οποία δηλώνουν ότι η εφημερίδα “είχε πάντα οικονομικά προβλήματα και πάντα επιβίωνε” καθώς και καταγγέλοντας ότι δεν παρουσιάστηκε “κανένας οικονομικός απολογισμός, καμία παρουσίαση στοιχείων, κανένας σχεδιασμός ή σχέδιο βιωσιμότητας”.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, καλώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ “να αναθεωρήσει τη στάση της” καθώς και να ξεκινήσει διαβούλευση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και των σωματείων των εργαζομένων προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο