(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ζακ /Zackie Oh: Ένοχοι και στο Εφετείο κοσμηματοπώλης και μεσίτης, αλλά με ελαφρυντικά

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

10/07/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το εφετείο έκρινε ομόφωνα ένοχους τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh.
  2. Παρά την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και για τους 2, ενώ αναγνώρισε το ελαφρυντικό της “ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος” για τον κοσμηματοπώλη
  3. Οι νέες ποινές, με βάση τα ελαφρυντικά, είναι 5 χρόνια κατ’ οίκον περιορισμού για τον κοσμηματοπώλη λόγω ηλικίας και 6 χρόνια φυλάκισης για τον μεσίτη

Είδηση


Το Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα ένοχους τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για τη δολοφονία του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Παρά την εισαγγελική πρόταση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, να μην χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικού στους δύο κατηγορούμενους, τελικά το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και για τους 2 κατηγορούμενους, ενώ αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος για τον κοσμηματοπώλη.

Μετά τη χορήγηση των ελαφρυντικών, η πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου αλλάζει και τα 10 χρόνια κάθειρξης και για τους 2 μειώνονται σε 5 έτη για τον κοσμηματοπώλη και 6 για τον μεσίτη. Σημειώνεται ότι, όπως είχε αποφασιστεί και πρωτόδικα, ο κοσμηματοπώλης καταδικάστηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και ο μεσίτης σε φυλάκιση.

Ο/Η Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh, ακτιβιστής/ρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των οροθετικών, δολοφονήθηκε στις 21/09/18 έξω από κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια

Tο σκεπτικό του εισαγγελέα νωρίτερα, όσον αφορά στην πρόταση του να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά, είναι ότι ο κοσμηματοπώλης θα μπορούσε να μην εγκλωβίσει τον/την Ζακ/Zackie Oh στο κατάστημα και ότι η φθορά δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα.

Ο μεσίτης, ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα “δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα” αναφερόμενος σε απολογία του.

Μετά τη γνωστοποίηση των ποινών, ΛΟΑΤΚΙΑ+ οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου ο/η Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh δολοφονήθηκε, στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο