/

Ακούστε τo πρώτο AI hit πριν… το κατέβασαν

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

19/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το τραγούδι “Heart on My Sleeve” έγινε η πρώτη viral επιτυχία στον κόσμο που δημιουργήθηκε με χρήση ΑΙ.
  2. Ο Ghostwriter977, ένας μυστηριώδης χρήστης του TikTok ανέβασε το τραγούδι που αναπαράγει τα φωνητικά των Drake και The Weeknd και απέσπασε 15 εκατ. προβολές.
  3. Έπειτα από καταγγελία της δισκογραφικής εταιρείας Universal Music Group, το fake βίντεο και το τραγούδι αποσύρθηκαν από όλες τις πλατφόρμες.

Είδηση 🗞️

Το τραγούδι “Heart on My Sleeve” έγινε η πρώτη viral επιτυχία στον κόσμο που δημιουργήθηκε με χρήση ΑΙ,έπειτα όμως από καταγγελία της δισκογραφικής εταιρείας Universal Music Group, το fake βίντεο και το τραγούδι αποσύρθηκαν από όλες τις πλατφόρμες.

Ο Ghostwriter977, ένας μυστηριώδης χρήστης του TikTok ανέβασε το τραγούδι που αναπαράγει τα φωνητικά των Drake και The Weeknd και απέσπασε 15 εκατ. προβολές. Το τραγούδι αφαιρέθηκε από το Spotify και το Apple Music τη Δευτέρα. Μέχρι την Τρίτη, αφαιρέθηκε από το YouTube, το Amazon, το SoundCloud, το Tidal, το Deezer και το TikTok.

Αν και υπάρχουν ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν είναι σαφές αν η εταιρεία μπορεί να κινηθεί νομικά.

Το τραγούδι που παίχτηκε 600.000 φορές στο Spotify και τράβηξε 275.000 views στο YouTube, κοινοποιήθηκε ευρέως στα social media, με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και έκτοτε έχει κατέβει, να συγκεντρώνει 20 εκατομμύρια κλικ.

Η Universal ανέφερε σε μια ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης ότι “To training της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης με τη χρήση της μουσικής των καλλιτεχνών μας” αντιπροσώπευε “τόσο μια παραβίαση των συμφωνιών μας όσο και μια παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων”.

H εταιρεία πρόσθεσε ότι οι πλατφόρμες έχουν “νομική και ηθική ευθύνη να αποτρέψουν τη χρήση των υπηρεσιών τους με τρόπους που βλάπτουν τους καλλιτέχνες”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο