Ανακαλύφθηκε νέο ορυκτό… στο eBay;

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

13/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:

Ο γεωλόγος Matthew Pasek από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα στις ΗΠΑ βρήκε ένα, πιθανώς, νέο ορυκτό, σε ένα πέτρωμα που αγόρασε στο eBay.

Σύμφωνα με το “Axios”, το φωσφορικό υλικό που βρήκε στο πέτρωμα είναι παρόμοιο με αυτό που συνήθως εντοπίζουν οι επιστήμονες σε μετεωρίτες.

Το υλικό αυτό, που εντοπίζεται για πρώτη φορά σε στερεή μορφή στη Γη, ενδέχεται να δημιουργήθηκε από έναν κεραυνό.

 

Είδηση 🗞️

Ο γεωλόγος Matthew Pasek από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα στις ΗΠΑ βρήκε ένα,  πιθανώς, νέο ορυκτό, σε ένα πέτρωμα που αγόρασε στο eBay. Σύμφωνα με το “Axios”, το φωσφορικό υλικό που βρήκε στο πέτρωμα είναι παρόμοιο με αυτό που συνήθως εντοπίζουν οι επιστήμονες σε μετεωρίτες.

Το υλικό αυτό, που εντοπίζεται για πρώτη φορά σε στερεή μορφή στη Γη, ενδέχεται να δημιουργήθηκε από ένα κεραυνό. Ο φώσφορος χρησιμοποιείται ως λίπασμα, ωστόσο η διαρροή του στο οικοσύστημα μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες, κυρίως στους ωκεανούς, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία τοξικών φυκιών.

Σύμφωνα με τον Pasek το υλικό θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να κατανοήσουν καλύτερα οι επιστήμονες το πώς επιδρά ο φώσφορος στο οικοσύστημα και πώς φαινόμενα που παράγουν μεγάλη ενέργειας, όπως οι κεραυνοί, μπορούν να προκαλέσουν χημικές αντιδράσεις στο έδαφος του πλανήτη μας.

 

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο