Εξελίξεις στο σίριαλ με το “κόμμα Κασιδιάρη”

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

13/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Σε τεταμένο κλίμα εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής πριν τις εκλογές, για το “μπλόκο” στο “κόμμα Κασιδιάρη”.
  2. Μιλώντας χθες στο Star, ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για “αισχρή χειραγώγηση της Δικαιοσύνης” από την κυβέρνηση και επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την σημερινή ψηφοφορία.
  3. Την τροπολογία θα ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 έχουν δηλώσει ότι δεν συμφωνούν με την ρύθμιση.

Είδηση 🗞️

Σε τεταμένο κλίμα εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, για το “μπλόκο” στο “κόμμα Κασιδιάρη”. Η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη αποτελεί μέρος ενός σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που καλύπτει και άλλα ζητήματα.

Η τροπολογία συμπληρώνει τις διατάξεις σχετικά με τον έλεγχο από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου των προϋποθέσεων συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές. Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για “αισχρή χειραγώγηση της Δικαιοσύνης” από την κυβέρνηση και επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την σημερινή ψηφοφορία.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να είναι το τελευταίο που εισάγεται στην Ολομέλεια για ψήφιση πριν τις εκλογές της 21.5.

Με δεδομένη την αποχή ΣΥΡΙΖΑ, την τροπολογία θα υπερψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 έχουν δηλώσει ότι δεν συμφωνούν με την ρύθμιση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναφορικά με τη συμμετοχή ή όχι του “Εθνικού Κόμματος – Ελληνες”, του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, θα κριθεί στις 5 Μαΐου. Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο αυτό αναμένεται να είναι το τελευταίο που εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση πριν από τη διακοπή για το Πάσχα και τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο