Εξωδικαστικός συμβιβασμός Fox News – Dominion

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

19/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το Fox News θα καταβάλει $787,5 εκατ. στην εταιρεία μηχανημάτων ηλεκτρονικής καταμέτρησης ψήφων Dominion, αφού κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.
  2. Η Dominion ζητούσε αποζημίωση ύψους $1,6 δισεκ. από το Fox για τους ισχυρισμούς του ότι υπήρξε νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020, με στόχο να πληγεί ο Donald Trump.
  3. Βάσει των όρων, οι παρουσιαστές του Fox δεν θα ζητήσουν συγνώμη από τους τηλεθεατές ούτε θα παραδεχθούν ότι μετέδωσαν ψεύδη.

Είδηση 🗞️

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News θα καταβάλει 787,5 εκατ. δολάρια στην εταιρεία μηχανημάτων ηλεκτρονικής καταμέτρησης ψήφων Dominion, αφού κατέληξαν χθες, Τρίτη, σε διακανονισμό την τελευταία στιγμή πριν από την έναρξη δίκης.

Η εταιρεία Dominion είχε προσφύγει στα δικαστήρια και ζητούσε αποζημίωση ύψους 1,6 δισεκ. δολαρίων από το Fox News για τους ισχυρισμούς του ότι υπήρξε νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020, με στόχο να πληγεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump. «Είμαστε χαρούμενοι που καταλήξαμε σε διακανονισμό της διαφοράς με τη Dominion Voting Systems», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα μηχανήματα της Dominion λειτουργούσαν σε 28 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ κατά τις εκλογές του 2020.

Παράλληλα το Fox πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ότι «αναγνωρίζει τα ευρήματα του δικαστηρίου, σύμφωνα με τα οποία κάποιοι ισχυρισμοί σχετικά με τη Dominion ήταν ψευδείς».

Στις 31 Μαρτίου ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου της πολιτείας Ντέλαγουερ, το οποίο θα εξέταζε την υπόθεση, είχε δηλώσει ότι είναι «ξεκάθαρο όπως το γάργαρο νερό ότι κανένας ισχυρισμός σχετικά με την Dominion για τις εκλογές του 2020 δεν ήταν αληθινός».

Από την πλευρά του Ελληνοαμερικανός ο Τζον Πούλος, επικεφαλής της Dominion, δήλωσε ότι βάσει του διακανονισμού το Fox News «παραδέχεται ότι διέδωσε ψέματα», τα οποία προκάλεσαν «τεράστια ζημιά στην εταιρεία μου, τους εργαζόμενούς και τους πελάτες της». «Τίποτα δεν μπορεί να το ξεπληρώσει αυτό», τόνισε.

Η Dominion, τα μηχανήματα της οποίας λειτουργούσαν σε 28 πολιτείες των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, τις οποίες κέρδισε ο Joe Biden, ήταν το μαύρο πρόβατο του Trump, ο οποίος την κατηγορούσε για καιρό, αν και χωρίς αποδείξεις, ότι παραποίησε ψήφους.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο