Παραμένει προφυλακισμένος στη Ρωσία ο δημοσιογράφος της WSJ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

19/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση του δημοσιογράφου Evan Gershkovich και έτσι θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τα τέλη Μαΐου.
  2. Ο Gershkovich ζήτησε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό κατά την προφυλάκισή του, και όχι στη φυλακή.
  3. Είναι ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος που κρατείται στη Ρωσία με κατηγορίες για κατασκοπεία από το τέλος του ψυχρού πολέμου και, αν κριθεί ένοχος, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

Είδηση 🗞️

Δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε την έφεση του Αμερικανού δημοσιογράφου της «Wall Street Journal», Evan Gershkovich και έτσι θα παραμείνει υπό κράτηση, τουλάχιστον, μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ο Gershkovich, κρατείται στην Ρωσία με κατηγορίες για κατασκοπεία, ζήτησε να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό κατά την προφυλάκισή του, και όχι στη φυλακή.

Είναι ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος που κρατείται στη Ρωσία από το τέλος του ψυχρού πολέμου και, αν κριθεί ένοχος, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τον συνέλαβαν στα τέλη του Μαρτίου, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ στο Γεκατερίνμπουργκ.

Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε για πρώτη φορά από τη σύλληψή του -εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες- ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου, κλεισμένος σε γυάλινο κλουβί, στο πλαίσιο εξέτασης της έφεσης κατά της προφυλάκισής του με κατηγορίες για «κατασκοπεία».

Φορώντας καρό πουκάμισο και τζιν, με σταυρωμένα τα χέρια και βλέμμα ήρεμο, ο Gershkovich κοίταζε αμίλητος τους δημοσιογράφους.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) συνέλαβαν, στα τέλη του Μαρτίου, τον δημοσιογράφο που έκανε ρεπορτάζ στο Γεκατερίνμπουργκ. Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι συνελήφθη «επ’ αυτοφόρω» να κατασκοπεύει. Ο φάκελος είναι απόρρητος και δεν έχει εμφανιστεί στοιχείο που να συνεπικουρεί την κατηγορία.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο