Παρουσιάστρια ειδήσεων ΑΙ κάνει το ντεμπούτο της σε ΜΜΕ του Κουβέιτ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

13/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το Kuwait News παρουσίασε μια εικονική παρουσιάστρια ειδήσεων, που δημιουργήθηκε με τη χρήση ΑΙ, με στόχο να διαβάζει online τους τίτλους ειδήσεων στο μέλλον.
  2. Η «Fedha» εμφανίστηκε στο Twitter το Σάββατο, ως μια γυναίκα, χωρίς μαντίλα, που φοράει μαύρο σακάκι και λευκό μπλουζάκι.
  3. Ο Abdullah Boftain, βοηθός αρχισυντάκτη στο μέσο, δήλωσε ότι πρόκειται για μια δοκιμή των δυνατοτήτων του ΑΙ στο πλαίσιο της προφοράς «νέου και καινοτόμου περιεχομένου».

Είδηση 🗞️

Ένα ενημερωτικό site του Κουβέιτ παρουσίασε το Σάββατο μια «εικονική παρουσιάστρια», δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), στην οποία φιλοδοξεί να αναθέσει την παρουσίαση ενός δελτίου ειδήσεων.

Ντυμένη με λευκό μπλουζάκι και μαύρο σακάκι, η «Fedha» (Ασημίνα σε ελεύθερη μετάφραση),  εμφανίστηκε στον λογαριασμό του Kuwait News στο Twitter, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος.

«Είμαι η Fedha, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Τι είδους ειδήσεις προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας», ήταν τα πρώτα λόγια της στα αραβικά.

Το site συνδέεται με την Kuwait Times, την πρώτη αγγλόφωνη εφημερίδα του Κόλπου, που κυκλοφορεί από το 1961.

Όπως ανέφερε ο βοηθός αρχισυντάκτης της, ο Abdullah Boftain, στόχος είναι να δοκιμαστούν οι δυνατότητες του ΑΙ και να προταθεί «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο» στους αναγνώστες.

Στο μέλλον η παρουσιάστρια μπορεί να αποκτήσει «κουβεϊτιανή» προφορά και να παρουσιάζει ένα ενημερωτικό δελτίο στον λογαριασμό της Kuwait News στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν 1,2 εκατ. συνδρομητές.

Το Kuwait News, είναι το site της Kuwait Times, η οποία αποτελεί την πρώτη αγγλόφωνη εφημερίδα του Περσικού Κόλπου.

«Το όνομα Fedha είναι ένα παλιό, δημοφιλές όνομα στο Κουβέιτ που παραπέμπει στο ασήμι, το μέταλλο. Φανταζόμαστε πάντα τα ρομπότ ως μεταλλικά και ασημένια, κι έτσι συνδυάσαμε το όνομα», είπε ο Boftain.

Όσο για την εμφάνιση της παρουσιάστριας, που είναι ξανθιά, με γαλάζια μάτια, αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία του πληθυσμού της χώρας. «Η Fedha εκπροσωπεί τους πάντες», διαβεβαίωσε.

 

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο