1 στους 6 Αμερικανούς έχει γίνει μάρτυρας πυροβολισμών σύμφωνα με έρευνα

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

13/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:

Με την ένοπλη βία να βρίσκεται σε έξαρση στις ΗΠΑ, μία νέα έρευνα της ΜΚΟ KFF, καταγράφει τις εμπειρίες των Αμερικανών σε σχέση με τα όπλα.

Ένας στους πέντε ενήλικες δήλωσε ότι δεχθεί προσωπικά απειλή με όπλο και ένας στους έξι ότι έχει γίνει μάρτυρας πυροβολισμού κάποιου ατόμου.

Συνολικά, το 54% δήλωσε ότι οι ίδιοι ή ένα μέλος της οικογένειάς τους είχαν κάποιου είδους εμπειρία που σχετίζεται με την ένοπλη βία.

Είδηση 🗞️

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ένας στους έξι Αμερικανούς που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα, δήλωσε ότι έχει γίνει μάρτυρας πυροβολισμού κάποιου ατόμου. Ένας στους πέντε δήλωσε ότι δεχθεί προσωπικά απειλή με όπλο, ενώ, συνολικά, το 54% δήλωσε ότι οι ίδιοι ή ένα μέλος της οικογένειάς τους είχαν κάποιου είδους εμπειρία που σχετίζεται με την ένοπλη βία. Το 19% ανέφερε ότι ένα μέλος της οικογένειάς τους σκοτώθηκε από όπλο (συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος λόγω της διάδοσης των πυροβόλων όπλων και, κυρίως, λόγω της ευκολίας με την οποία μπορεί οποιοσδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά.

Την έρευνα διενήργησε η μη κυβερνητική οργάνωση Kaiser Family Foundation (KFF) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.271 Αμερικανών ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καθώς τα κρούσματα ένοπλης βίας αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά.

Το 19% ανέφερε ότι ένα μέλος της οικογένειάς τους σκοτώθηκε από όπλο (συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών).

Μόνο πέρυσι, σημειώθηκαν 20.200 θάνατοι που σχετίζονται με την ένοπλη βία, σύμφωνα με στοιχεία από της ΜΚΟ Gun Violence Archive. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2018 ήταν 14.943. Το 2023 μέχρι στιγμής, έχουν ήδη σημειωθεί 11.653 θάνατοι ως αποτέλεσμα πυροβολισμών, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Ο πρόεδρος Joe Biden έχει επανειλημμένως εκφράσει τη βούληση να λάβει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, αλλά συναντά την απροθυμία της πλειοψηφίας στο Κογκρέσ

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο