29.000 Έλληνες θέλουν να ψηφίσουν από το εξωτερικό

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Τις 29.000 έφθασαν οι αιτήσεις των απόδημων Ελλήνων που θέλουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
  2. Τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις ξεπερνούσαν τις 1.000 ανά ημέρα, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν περίπου 20 την ημέρα.
  3. Σε περίπτωση διεξαγωγής και δεύτερων εκλογών, οι απόδημοι Έλληνες θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Είδηση


Τις 29.000 έφθασαν οι αιτήσεις των απόδημων Ελλήνων που θέλουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς χθες, Μεγάλη Τρίτη, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία.

Τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις ξεπερνούσαν τις 1000 ανά ημέρα, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν περίπου 20 ανά ημέρα, ενώ πολλοί φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες. Σε περίπτωση διεξαγωγής και δεύτερων εκλογών, οι απόδημοι Έλληνες θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και η κυβέρνηση ελπίζει ο συνολικό αριθμός των απόδημων Ελλήνων που θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, να ξεπεράσει τις 30.000.

Από τη Λιθουανία και το Final 4 θα μπορούν να ψηφίσουν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, εφόσον οι αιτήσεις είναι τουλάχιστον 40.

Την ημέρα των εκλογών οι απόδημοι Έλληνες ψηφίζουν αυτοπροσώπως στο εκλογικό τμήμα για το οποίο θα έχουν ενημερωθεί, παρουσιάζοντας κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας όπως ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Παράλληλα, ειδική πρόβλεψη έχει γίνει και για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, σε περίπτωση που η ομάδα τους προκριθεί στο Final 4 της Euroleague, καθώς, εφόσον υπάρξουν τουλάχιστον 40 ενδιαφερόμενοι, θα μπορέσουν να ψηφίσουν από τη Λιθουανία.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο