50 κόμματα υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις εκλογές

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

27/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. 50 κόμματα υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου, χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέχρι τα μεσάνυχτα, όταν και έληξε η προθεσμία.
  2. Το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α. Κανελλόπουλου, όπως και το κόμμα «Έλληνες» του Η. Κασιδιάρη ήταν μέσα σε αυτά που κατέθεσαν δήλωση συμμετοχής.
  3. Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια, δηλαδή για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε κόμμα.

Είδηση


Συνολικά 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και ανεξάρτητοι υποψήφιοι υπέβαλαν αιτήσεις στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να λάβουν μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η προθεσμία υποβολής των ονομάτων και των εμβλημάτων των υποψήφιων κομμάτων έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Πιο αναλυτικά, 38 κόμματα και 10 συνασπισμοί κομμάτων υπέβαλαν φακέλους υποψηφιότητας, ενώ φακέλους υπέβαλαν και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 είχαν συμμετάσχει 20 κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί.

Το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστασίου Κανελλόπουλου, όπως και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη ήταν μέσα σε αυτά που κατέθεσαν δήλωση συμμετοχής.

Ο αριθμός των 50 κομμάτων αποτελέι ρεκόρ σε σχέση με τις εκλογές του 2019, όπου είχαν συμμετάσχει 20 κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί.

Ένα ακόμη “ρεκόρ” αφορά και τους συνασπισμούς κομμάτων που κατέθεσαν συμμετοχή στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου που επίσης είναι πάνω τα διπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δηλαδή για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε κόμμα.

Την ερχόμενη Τρίτη ο Άρειος Πάγος θα ανακοινώσει ποια κόμματα πληρούν τα κριτήρια και θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο