(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το σενάριο κυβέρνησης ειδικού σκοπού

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

17/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ανοιχτός στο ενδεχόμενο κυβέρνησης “ειδικού σκοπού” που θα διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών εμφανίστηκε ο Α. Τσίπρας.
  2. Ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε ότι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι κυβέρνηση παράλυσης και ο ορισμός της ακυβερνησίας.
  3. Αρνητικός εμφανίστηκε και ο Ν. Ανδρουλάκης λέγοντας ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ οδηγεί σε μια κυβέρνηση σταθερή, κανονική.

Είδηση


Σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε μετά το σενάριο για σχηματισμό κυβέρνησης “ειδικού σκοπού” στο οποίο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη τύπου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε εάν θα σχημάτιζε μια βραχύβια κυβέρνηση με στόχο την έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, απαντώντας ότι παρόλο που τάσσεται κυρίως υπέρ μια προοδευτικής κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας, δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

“Κυβέρνηση ειδικού σκοπού”, είναι μια βραχύβια κυβέρνηση με συμμετοχή πολλών κομμάτων, με στόχο να διερευνηθούν συγκεκριμένες υποθέσεις, όπως των υποκλοπών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, είπε ότι λίγο πριν το τέλος προεκλογικής περιόδου έπεσαν οι μάσκες. Σύμφωνα με τον ίδιο, “όταν εδώ και πολύ καιρό μιλούσα για υπόγειους διαύλους επικοινωνίας για μια κυβέρνηση ηττημένων δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κυβέρνηση ηττημένων θα γινόταν κυβέρνηση απελπισμένων”.

Αρνητικός στον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον ALPHA: “Ο κ. Τσίπρας έχει πει κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, μετά λέει κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη, τώρα λέει κάτι καινούριο. Εμένα η θέση μου είναι ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ οδηγεί σε μια κυβέρνηση, σταθερή, κανονική”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο