(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανυπολόγιστες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Daniel”

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

11/09/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Συνεχίζονται σε όλο το νομού Λάρισας τα πλημμυρικά φαινόμενα, με ολόκληρα χωριά σε Καρδίτσα Τρίκαλα και Λάρισα να παραμένουν βυθισμένα στα λασπόνερα, αν και ο Πηνειός υποχωρεί σταδιακά.
  2. Τους 15 έφθασαν οι νεκροί και δύο άτομα συνεχίζουν να αγνοούνται, ενώ το ΚΕΕΡΦΑ κάνει λόγο για 8 ακόμη αγνοούμενους μετανάστες.
  3. Πολλά χωριά του Πηλίου να παραμένουν ακόμη χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ ο Βόλος υδροδοτείται μερικώς, αλλά με ακατάλληλο προς πόση νερό. Τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά.

Είδηση


Συνεχίζονται σε όλη την έκταση του νομού Λάρισας και στην πόλη τα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς η Λάρισα βιώνει ακόμη μία μέρα αγωνίας.

Σημειώνεται ότι οι απεγκλωβισμοί είναι σε εξέλιξη στις πλημμυρισμένες περιοχές των εργατικών κατοικιών στις συνοικίες της Γιάννουλης και της Νέας Σμύρνης, περιοχές δηλαδή όπου χθες υπήρξε ενημέρωση για εκκένωση.

Κι ενώ υποχωρούν σταδιακά τα νερά στον Πηνειό, η εικόνα παραμένει αποκαρδιωτική, καθώς ολόκληρα χωριά έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες στις υποδομές, στο ζωικό κεφάλαιο, στις καλλιέργειες και τις οικοσυσκευές.

Συνολικά 4.506 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων έχουν πραγματοποιηθεί από την περασμένη Τρίτη έως χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τις Αρχές συνολικά 15 είναι μέχρι σήμερα οι νεκροί της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία και 2 παραμένουν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ εργάτες γης από την ευρύτερη περιοχή που επλήγη επισημαίνουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ αγνοούμενοι μετανάστες, ενώ 50–70 Πακιστανοί και Ινδοί εργάτες έχουν εγκλωβιστεί χωρίς νερό, τρόφιμα και άλλα είδη.

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε πολλά χωριά του Πηλίου, πολλά από τα οποία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό και νερό, ενώ στον Βόλο οι καταστροφές στο δίκτυο υδροδότησης αποτελούν το κυριότερο πρόβλημα. Το μέγιστο πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης του Βόλου και των περιχώρων έχει αρχίσει, πάντως, να αμβλύνεται με την παροχέτευση χλωριωμένου, σύμφωνα με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου, νερού, κατά διαστήματα, μη πόσιμου αλλά μόνο για οικιακή χρήση.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο