Απέτυχε η πρώτη προσεδάφιση ιαπωνικού διαστημικού σκάφους στη Σελήνη

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

26/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η ιαπωνική start-up “ispace”, που επιχειρούσε την πρώτη εμπορική προσσελήνωση ενός διαστημόπλοιου, έχασε την επαφή μαζί του και η αποστολή πιστεύεται ότι απέτυχε.
  2. Το μη επανδρωμένο σκάφος της αποστολής Hakuto-R Mission 1 (M1) ήταν προγραμματισμένο να προσσεληνωθεί χθες, αλλά οι μηχανικοί έχασαν την επικοινωνία μαζί του τη στιγμή που πλησίαζε την Σελήνη.
  3. Το σκάφος εκτοξεύθηκε τον Δεκέμβριο από το Cape Canaveral της Φλόριντα με πύραυλο της SpaceX.

Είδηση


Η ιαπωνική start-up εταιρεία ispace, που επιχειρούσε την πρώτη εμπορική προσσελήνωση ενός διαστημικού σκάφους, έχασε την επαφή μαζί του και η αποστολή πιστεύεται ότι απέτυχε, ανακοίνωσε ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της.

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο της αποστολής Hakuto-R Mission 1 (M1) ήταν προγραμματισμένο να προσσεληνωθεί στις 19.40 (ώρα Ελλάδας) σήμερα. Είχε εκτοξευθεί τον Δεκέμβριο από το Cape Canaveral της Φλόριντα με έναν πύραυλο της ιδιωτικής εταιρείας SpaceX.

Το Τόκιο στοχεύει να στείλει Ιάπωνες αστροναύτες στη Σελήνη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας

Σύμφωνα με την εταιρεία, χάθηκε η επαφή μαζί του τη στιγμή της προσσελήνωσης. “Θεωρούμε ότι δεν καταφέραμε την προσσελήνωση”, δήλωσε ο Takeshi Hakamada, ο ιδρυτής και CEO της ispace.

“Οι μηχανικοί μας θα συνεχίσουν να αναλύουν την κατάσταση”, πρόσθεσε. Η επιτυχής προσσελήνωση του M1 θα ήταν μια καλοδεχούμενη είδηση για την ιαπωνική διαστημική τεχνολογία που τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει πολλές αντιξοότητες.

Το Τόκιο έχει μεγάλες φιλοδοξίες και στοχεύει να στείλει Ιάπωνες αστροναύτες στη Σελήνη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο