Δεύτερος θερμότερος χειμώνας της Ευρώπης ο φετινός

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι η Ευρώπη «βγαίνει» από τον δεύτερο θερμότερο χειμώνα που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή εντείνεται.
  2. Μπορεί ο ήπιος καιρός να αποδείχθηκε σύμμαχος εν μέσω ενεργειακής κρίσης, δημιούργησε όμως προβλήματα τόσο για τους γεωργούς όσο και για τα άγρια ζώα.
  3. Οι επιστήμονες του προγράμματος Copernicus της ΕΕ είχαν επίσης αναφέρει ότι το καλοκαίρι του 2022 ήταν το θερμότερο στην Ευρώπη, από τότε που άρχισαν τις μετρήσεις.

Είδηση 🗞️

Η Ευρώπη «βγήκε» από τον δεύτερο θερμότερο χειμώνα που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής της Ε.Ε. «Copernicus».

Αν και ο ασυνήθιστα ήπιος χειμώνας αποδείχθηκε σύμμαχος εν μέσω ενεργειακής κρίσης, μίας και η Ρωσία μείωσε τις παραδόσεις καυσίμων στην Ευρώπη, οι υψηλές θερμοκρασίες που αποδίδονται στον ανθρώπινο παράγοντα, αποτελούν κίνδυνο για την άγρια ζωή και τη γεωργία.

O χειμώνας του 2019-2020 αποτελεί τον θερμότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το «Copernicus» έδειξαν ότι η μέση θερμοκρασία στην Ευρώπη από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο ήταν 1,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020 για το βόρειο ημισφαίριο.

Τον Φεβρουάριο σημειώθηκαν «θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες του μέσου όρου στην ανατολική Ευρώπη και σε τμήματα της βορειοανατολικής Ευρώπης», αναφέρει η έκθεση.

Αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες ακολούθησαν ένα σοβαρό χειμερινό κύμα καύσωνα στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι το καλοκαίρι του 2022 ήταν το θερμότερο στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις. Οι ίδιοι συνδέουν τις θερμότερες περιόδους της Ευρώπης μακροπρόθεσμα με την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο