(ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ/EUROKINISSI)

Δημοσίευμα του BBC αμφισβητεί τις ανακοινώσεις του Λιμενικού για το ναυάγιο

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

19/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Έρευνα του BBC αμφισβητεί το Λιμενικό για το ναυάγιο και τονίζει ότι μέσα από ανάλυση της κίνησης άλλων πλοίων στην περιοχή, φαίνεται ότι το αλιευτικό δεν κινούνταν για τουλάχιστον επτά ώρες, πριν ανατραπεί.
  2. Το Λιμενικό, όπως αναφέρεται, ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια εκείνων των ωρών το σκάφος κινούνταν χωρίς πρόβλημα προς την Ιταλία και δεν χρειαζόταν διάσωση.
  3. Προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν, έλαβαν σήμερα οι 9 που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για την υπόθεση του ναυαγίου.

Είδηση


Το BBC απέκτησε πρόσβαση σε στοιχεία που θέτουν υπό αμφισβήτηση την έκθεση του Λιμενικού για την Τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου.

Η ανάλυση της κίνησης άλλων πλοίων στην περιοχή δείχνει ότι το αλιευτικό σκάφος δεν κινούνταν για τουλάχιστον επτά ώρες πριν ανατραπεί.

Το Λιμενικό ωστόσο εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών το σκάφος κινούνταν χωρίς πρόβλημα προς την Ιταλία και δεν χρειαζόταν διάσωση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχών επιζώντων συνεχίζονται, με τον αριθμό νεκρών (78) και διασωθέντων (104) να παραμένει ίδιος.

Το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει πως από τη στιγμή που εντοπίστηκε μέχρι και τη βύθισή του, το πλοίο διένυσε περίπου 30 ναυτικά μίλια.

Ο ΟΗΕ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τον χειρισμό του ναυαγίου από την Ελλάδα, εν μέσω ισχυρισμών ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί περισσότερα μέτρα νωρίτερα, για να ξεκινήσει μια προσπάθεια διάσωσης όλων των επιβαινόντων.

Παράλληλα, προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν, έλαβαν τα εννέα άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για την υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας στην Πύλο με θύματα δεκάδες μετανάστες, καθώς οι συνήγοροί τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Τέλος, τον θάνατο 300 και πλέον Πακιστανών στο ναυάγιο της Πύλου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας της χώρας, σύμφωνα με δήλωση την οποία αναμεταδίδει το CNN. Οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν προβεί σε κάποια διευκρίνηση σχετικά με την εθνικότητα όσων έχασαν την ζωή τους στο ναυάγιο.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο