Εκκενώθηκε η κατάληψη του θεάτρου “Ολύμπια”, με 10 συλλήψεις

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Εκκενώθηκε, από αστυνομικούς, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, το κτίριο όπου στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», που τελούσε υπό κατάληψη.
  2. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 10 προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
  3. Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Είδηση


Εκκενώθηκε, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από σχετική εισαγγελική παραγγελία, το κτίριο όπου στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”, επί της οδού Ακαδημίας 59, στην Αθήνα, που ήταν υπό κατάληψη.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δέκα προσαγωγές (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες), που οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, η οποία διενεργεί την προανάκριση, ενώ στη συνέχεια τα άτομα αυτά συνελήφθησαν.

Το θέατρο τελούσε υπό κατάληψη από τις 24/2 με αίτημα την τροποποίηση του ΠΔ 85/2022 για τα πτυχία των καλλιτεχνών.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Το θέατρο τελούσε υπό κατάληψη από τον Συντονισμό Εργαζομένων και Σπουδαστών στο Χώρο του Χορού, από τις 24/2 με αίτημα την τροποποίηση του ΠΔ 85/2022 για τα πτυχία των καλλιτεχνών.

Το κτίριο, αμέσως μετά την εκκένωση, παραδόθηκε στον Δήμο Αθηναίων.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο