Ένας νεκρός, 30 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στην Ολλανδία

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 30 τραυματίστηκαν, κάποιοι από τους οποίους σοβαρά, μετά από εκτροχιασμό τρένου στην Ολλανδία.
  2. Μια επιβατική αμαξοστοιχία, η οποία μετέφερε περίπου 60 ανθρώπους, εκτροχιάσθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού προσέκρουσε σε γερανό κατασκευών κοντά στη Χάγη.
  3. Το μπροστινό βαγόνι του τρένου από Λάιντεν προς Χάγη εκτροχιάσθηκε, το δεύτερο “κρέμεται” προς στο πλάι και πυρκαγιά ξέσπασε στο πίσω βαγόνι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Είδηση


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 30 τραυματίσθηκαν, πολλοί από τους οποίους σοβαρά, όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία, η οποία μετέφερε περίπου 60 ανθρώπους, εκτροχιάσθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Ολλανδία αφού προσέκρουσε σε γερανό κατασκευών, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Το μπροστινό βαγόνι του νυκτερινού τρένου από την πόλη Λάιντεν προς τη Χάγη εκτροχιάσθηκε, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Το δεύτερο βαγόνι είναι πεσμένο στο πλευρό και πυρκαγιά ξέσπασε στο πίσω βαγόνι, αλλά κατασβέσθηκε, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ολλανδία από το 1962, όταν 93 άτομα σκοτώθηκαν σε σύγκρουση τρένων κοντά στην Ουτρέχτη.

Ομάδες διάσωσης απομάκρυναν τους τραυματίες επιχειρώντας μέσα στο σκοτάδι στο σημείο του δυστυχήματος κοντά στο Φόορσχοτεν, ένα χωριό κοντά στη Χάγη. Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 3:25 π.μ. (04:25 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το Αljazeera, όταν το ατύχημα συνέβη, στην περιοχή υπήρχε πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα ο ένας μηχανοδηγός να μην δει ένα προειδοποιητικό σήμα και οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά.

Δεκαεννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ σε άλλους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Η αξιωματούχος των Ολλανδικών Σιδηροδρόμων δήλωσε πως το τρένο συγκρούσθηκε με τον γερανό και στους τραυματίες περιλαμβάνονται ο μηχανοδηγός και δύο προϊστάμενοι της αμαξοστοιχίας.

Πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ολλανδίας,  από τις 8 Ιανουαρίου 1962, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στο Χάρμελεν, κοντά στην Ουτρέχτη, σκοτώνοντας 93 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 52.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο