(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Έπεσε Canadair στον Πλατανιστό Καρύστου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

11/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης, ένα Canadair κατέπεσε κοντά στον Πλατανιστό Καρύστου, στην προσπάθειά του να σβήσει την πυρκαγιά που καίει στην περιοχή από την Κυριακή.
  2. Από την πτώση και την ακόλουθη έκρηξη έχασαν τη ζωή τους ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους.
  3. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ως σήμερα, η πτώση του αεροσκάφους ήταν αποτέλεσμα σύγκρουσης του δεξιού πλωτήρα του με εμπόδιο, πιθανότατα δέντρο.

Είδηση


Στις 14:52 ένα αεροσκάφος τύπου CL-215 (Canadair) της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού Χρήστου Μουλά, 34 ετών, και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Με βάση το οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί, τη στιγμή που το αεροσκάφος ήταν στη φάση της άφεσης του νερού πάνω από τη φωτιά προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε εμπόδιο, πιθανώς δέντρο, και αποκόπηκε ο δεξιός του πλωτήρας. Αυτό αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προσκρούσει στο έδαφος.

Πλωτήρες στα Canadair ονομάζονται οι δύο “βάρκες – πόδια” που υπάρχουν στα φτερά και δεν επιτρέπουν την επαφή με το νερό την ώρα που αντλούν νερό.

O Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: “Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο. Συλλυπητήρια μέσα από τη ψυχή μου στους οικείους των ηρωικών πιλότων. Η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στο πλευρό των οικογενειών τους. Η γενναιότητα και η αυτοθυσία όλων όσοι δίνουν τη μάχη στα φλεγόμενα μέτωπα όλες αυτές τις ημέρες δεν έχει προηγούμενο”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο