Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Επίθεση από ομάδα ατόμων δέχθηκε την Παρασκευή ο Γιάνης Βαρουφάκης έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια, κατά την οποία ο ένας εξ αυτών, τον χτύπησε στο πρόσωπο.
  2. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε λίγο αργότερα, μέσω Twitter: «Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».
  3. Για την επίθεση έχει ήδη συλληφθεί ένας 17χρονος, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, θέμα χρόνου είναι η σύλληψη όλων των δραστών.

Είδηση 🗞️

Επίθεση από ομάδα ατόμων δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Γιάνης Βαρουφάκης έξω από εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

Η ομάδα των ατόμων τον πλησίασε ενώ βρισκόταν εντός του χώρου εστίασης και ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 τους ζήτησε να βγουν μαζί του έξω προκειμένου να μιλήσουν και τότε οι άγνωστοι τον προπηλάκισαν, με έναν εξ αυτών να τον χτυπάει στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον «Ευαγγελισμό».

Σε δύο διαδοχικά του tweets μετά την επίθεση ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε:

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!»

Στο ίδιο εστιατόριο είχε δεχθεί επίθεση όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, το 2015.

Για την επίθεση έχει ήδη συλληφθεί ένας 17χρονος, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, θέμα χρόνου είναι η σύλληψη όλων των δραστών.

Ο 17χρονος απολογείται σήμερα σε ανακριτή ανηλίκων. Ο Εισαγγελέας απήγγειλε στον 17χρονο κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η δίωξη που ασκήθηκε στρέφεται κατά παντός υπευθύνου που συμμετείχε στην επίθεση και αφορά τα αδικήματα: βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συμμορία (κακουργήματα), παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία (πλημμελήματα).

Υπενθυμίζεται ότι, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δεχθεί επίθεση στο ίδιο εστιατόριο όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, το 2015.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο