Έξι νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο του Νάσβιλ, ανάμεσά τους τρία παιδιά

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν, χθες, μέσα σε μικρό ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί.
  2. Η φερόμενη ως δράστις σκοτώθηκε γρήγορα από αστυνομικούς, με τους ίδιους να κάνουν λόγο για γυναίκα, διεμφυλική, 28 ετών, με καθαρό ποινικό μητρώο και πρώην μαθήτρια του σχολείου.
  3. Το κίνητρό της παραμένει άγνωστο, ενώ βρέθηκε «μανιφέστο» κατά την έρευνα στο σπίτι της, που αναφερόταν και σε άλλους δυνητικούς στόχους.

Είδηση 🗞️

Τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα μέσα σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο στη Νάσβιλ, του Τενεσί.

Η φερόμενη ως δράστις σκοτώθηκε πολύ γρήγορα από αστυνομικούς που έφθασαν επιτόπου, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για γυναίκα, διεμφυλική, 28 ετών, ονόματι Audrey Hale, που είχε καθαρό ποινικό μητρώο και υπήρξε μαθήτρια του σχολείου.

Η Hale φαίνεται να μπήκε χθες το πρωί στο μικρό ιδιωτικό χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα “The Covenant School” του Τενεσί, οπλισμένη με δυο τουφέκια εφόδου και πιστόλι, πυροβολώντας μια γυάλινη πόρτα.

Κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο είχε φοιτήσει, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρεις ενήλικες, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών.

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 38 περιστατικά πυροβολισμών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, ενώ 133 έχουν τραυματιστεί.

Το κίνητρο παραμένει άγνωστο, πάντως η Hale μπορεί να έτρεφε «μίσος» για το σχολείο όπου φοίτησε, εκτίμησε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νάσβιλ.

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι της, βρέθηκε “μανιφέστο”, που αναφερόταν και σε άλλους δυνητικούς στόχους. Το κείμενο, ένα λεπτομερές σχέδιο που έδειχνε “τις εισόδους” στο σχολείο και άλλα “γραπτά” βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό της. Το σύνολο των τεκμηρίων που συγκεντρώθηκαν υποδεικνύει πως επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης, πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 38 περιστατικά πυροβολισμών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, ενώ 133 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το Statista, από το 1983 έχουν σημειωθεί τρια περιστατικά μαζικών πυροβολισμών που πραγματοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου από γυναίκες. Η συντριπτική πλειονότητα των δραστών είναι λευκοί άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο