(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Για 13η ημέρα καίγεται ο Έβρος

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

31/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν για 13η ημέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.
  2. Το δυσκολότερο μέτωπο εντοπίζεται ανάμεσα στα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ, όπου επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα.
  3. Μέχρι χθες το απόγευμα, στην Πάρνηθα επιχειρούσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίζοντας αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της.

Είδηση


Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Για σήμερα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα:

  • Στην Πάρνηθα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.
  • Στον Έβρο, λόγω αναζωπυρώσεων που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, την Τετάρτη 30/08 στις 14:15, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Γιαννούλη, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Σουφλί Έβρου και στις 14:19, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Σιδηρώ, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μέγα Δέρειο Έβρου.
  • Στο Τσικράκι Φαρσάλων επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο