Η εκτροφή βοοειδών παραμένει ο βασικός παράγοντας της αποψίλωσης του Αμαζόνιου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η εκτεταμένη εκτροφή βοοειδών είναι ο βασικός παράγοντας της αποψίλωσης του Αμαζόνιου, καθώς ο μεγαλύτερος εξαγωγέας βοδινού κρέατος στον κόσμο κόβει δέντρα για να δημιουργήσει βοσκοτόπια.
  2. Αν και ο νέος πρόεδρος Lula έχει υποσχεθεί να περιορίσει σημαντικά το φαινόμενο, η αποψίλωση του Αμαζόνιου, τον Μάρτιο αυξήθηκε κατά 14% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και είναι απίθανο να υπάρξει μείωσή της εντός του 2023.

Είδηση


Η εκτεταμένη εκτροφή βοοειδών είναι ο βασικός παράγοντας της αποψίλωσης του Αμαζόνιου, καθώς η Βραζιλία συνεχίζει κόβει δέντρα για να δημιουργήσει βοσκοτόπια.

Παρά την υπόσχεση του νέου προέδρου Luiz Inácio Lula da Silva να ανακόψει τις εκτεταμένες απώλειες δασών που παρατηρήθηκαν υπό τον προκάτοχό του Jair Bolsonaro, η αποψίλωση του Αμαζόνιου, τον Μάρτιο αυξήθηκε κατά 14% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και είναι απίθανο να υπάρξει μείωσή της εντός του 2023.

Οι εξαγωγές βοδινού έφτασαν το 2022 το ρεκόρ του 2,3 εκατ. τόνων, με βασικές αγορές την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Οι εξαγωγές βοδινού έφτασαν το 2022 το ρεκόρ του 2,3 εκατ. τόνων, με βασικές αγορές την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

H Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας βοδινού κρέατος παγκοσμίως. Οι εξαγωγές βοδινού έφτασαν το 2022 το ρεκόρ του 2,3 εκατομμυρίου τόνων. Βασικές αγορές είναι η Κίνα και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κίνα αγόρασε κρέας αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων, αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από τα δύο τρίτα των συνολικών εξαγωγών της χώρας. Οι ΗΠΑ, ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας, αγόρασαν περίπου 100.000 τόνους βοδινού από τη Βραζιλία το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Βραζιλιάνων Εξαγωγέων Βοδινού κρέατος (AIBEC).

Τα έσοδα της Βραζιλίας από τις εξαγωγές βοδινού κρέατος εκτοξεύτηκαν το 2022, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά σχεδόν 41% σε σύγκριση με το 2021. Εκτιμήσεις του AIBEC προβλέπουν ότι η χώρα θα εξάγει τρία εκατομμύρια τόνους μεταξύ 2025 και 2030.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο