Η LVMH έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία με αξία 500 δισ. δολάρια

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH έγινε χθες η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπέρασε τα $500 δισ. (€ 454 δισ.), σε χρηματιστηριακή αξία.
  2. Η LVMH ανέφερε αύξηση 17% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου για το 2023, λόγω της αύξησης των πωλήσεων στην Κίνα -ισχυρή αγορά για luxury προϊόντα-, αλλά και λόγω της ανόδου του ευρώ.
  3. Πριν από λίγες μέρες, ο όμιλος εντάχθηκε στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου.

Είδηση


Ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH έγινε χθες η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπέρασε τα $500 δισ. (€ 454 δισ.), σε χρηματιστηριακή αξία.

Σύμφωνα με το Βloomberg, αυτό συνέβη κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων στην Κίνα, η οποία αποτελεί ισχυρή αγορά για τα προϊόντα πολυτελείας, αλλά και της ανόδου του ευρώ.

Η LVMH είναι η μητρική εταιρεία των Louis Vuitton, Moët & Chandon, Marc Jacobs και Sephora μεταξύ άλλων.

Πριν από λίγες μέρες, ο όμιλος εντάχθηκε στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, χάρη σε μία αύξηση της τάξης του 17% των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου του 2023, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των οικονομικών αναλυτών.

Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 79,2 δισ. ευρώ (87,1 δισ. δολάρια) για το 2022, με κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες 21,1 δισ. ευρώ, για δεύτερο συνεχόμενο έτος με αποτελέσματα-ρεκόρ.
Η LVMH, με έδρα το Παρίσι, δήλωσε ότι πρόκειται να επωφεληθεί από την επανεκκίνηση της αγοράς της Κίνας, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για την εξάπλωση της Covid-19, επέτρεψε στους κατοίκους της να ταξιδέψουν και πάλι εκτός συνόρων.

Μαζί με την επιτυχία του ομίλου διογκώνεται και η περιουσία του επικεφαλής του, του Bernard Arnault, ο οποίος ξεπέρασε τον Elon Musk και είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Ενδεικτικά, η περιουσία του Arnault και της οικογένειάς του, η οποία συνδέεται στενά με τη μετοχή του LVMH, ανέρχεται περίπου στα 243,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο