Η Microsoft απέλυσε την ομάδα δεοντολογίας για το ΑΙ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η Microsoft απέλυσε όλη την ομάδα δεοντολογίας του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στο πλαίσιο των πρόσφατων, μαζικών απολύσεων που έκανε.
  2. Η ομάδα, που ήταν αρμόδια για την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας και την δημιουργία «υπεύθυνων» εργαλείων ΑΙ, απομακρύνθηκε σε μία εποχή που οι επενδύσεις της εταιρείας στο ΑΙ αυξάνονται.
  3. Η εταιρεία εξακολουθεί να διατηρεί ένα Γραφείο Υπεύθυνης Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη δημιουργία κανόνων που θα διέπουν τις πρωτοβουλίες στο AI.

Είδηση 🗞️

Η Microsoft απέλυσε όλη την ομάδα δεοντολογίας του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στο πλαίσιο των πρόσφατων απολύσεων που επηρέασαν 10.000 υπαλλήλους σε ολόκληρη την εταιρεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Platformer.

Η κίνηση αυτή αφήνει τη Microsoft χωρίς ειδική ομάδα για την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας και την δημιουργία «υπεύθυνων» εργαλείων ΑΙ, ειδικά σε μία εποχή που η εταιρεία πρωτοστατεί σε μία προσπάθεια να καταστούν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, δήλωσαν νυν και πρώην εργαζόμενοί της.

Η ομάδα εργαζόταν πρόσφατα για να εντοπίσει τους κινδύνους που εγκυμονεί η ενσωμάτωση της του OpenAI στα προϊόντα της Microsoft.

Η Microsoft εξακολουθεί να διατηρεί ενεργό το Γραφείο Υπεύθυνης Τεχνητής Νοημοσύνης (Office of Responsible AI), το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη δημιουργία κανόνων που διέπουν τις πρωτοβουλίες AI της εταιρείας. Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει ότι η συνολική της επένδυση στον τομέα της υπευθυνότητας αυξάνεται παρά τις απολύσεις.

Η ομάδα δεοντολογίας εργαζόταν πρόσφατα για να εντοπίσει τους κινδύνους που εγκυμονεί η ενσωμάτωση της του OpenAI στα προϊόντα της Microsoft.

«Οι άνθρωποι έβλεπαν τους κανόνες που όριζε το υπεύθυνο γραφείο για το ΑΙ και έλεγαν: «Δεν ξέρω πώς εφαρμόζεται αυτό», λέει ένας πρώην υπάλληλος της ομάδας. «Η δουλειά μας ήταν να τους το εξηγήσουμε και να δημιουργήσουμε κανόνες σε τομείς όπου δεν υπήρχαν».

Η ομάδα δεοντολογίας αριθμούσε περίπου 30 υπαλλήλους το 2022. Τον Οκτώβριο, μειώθηκε στους επτά στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο