Κυβέρνηση: 22 Μαρτίου κινούνται ξανά (κάποια) τρένα

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το κυβερνητικό σχέδιο κάνει λόγο για σταδιακή επαναλειτουργία των τρένων από την Τετάρτη 22 Μαρτίου, μετά την τραγωδία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου.
  2. Ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι η επανεκκίνηση ενός σιδηροδρομικού δικτύου απαιτεί σειρά ενεργειών για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  3. Δεν θα «ανοίξουν» όλες μαζί οι διαδρομές. Η αρχή θα γίνει με τον Προαστιακό και εμπορικές αμαξοστοιχίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Είδηση 🗞️

Σταδιακή επανεκκίνηση λειτουργίας του σιδηροδρόμου, με προτεινόμενη έναρξη την 22α Μαρτίου, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο, μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, η επανεκκίνηση ενός σιδηροδρομικού δικτύου απαιτεί σειρά ενεργειών, ώστε τα τρένα να ξεκινήσουν με όρους μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Οι ενέργειες αυτές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: επιθεώρηση υποδομών, κάτι που θα διαρκέσει περίπου 4 ημέρες και έναρξη δρομολογίων, ανά πενθήμερο.

Η πλήρης επαναλειτουργία αναμένεται, αν όλα πάνε όπως έχει σχεδιαστεί, την Τρίτη 11 Απριλίου

Παράλληλα προβλέπεται η άμεση ενίσχυση ασφάλειας, μηχανισμοί επίλυσης προβλημάτων, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η αναβάθμιση και επιτήρηση υποδομών και συγκεκριμένες ρυθμιστικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, “τα μέτρα αυτά συνιστούν μια μεταβατική απάντηση της πολιτείας στο τραγικό συμβάν, έτσι ώστε να αισθάνονται οι πολίτες πως το μέσο αυτό είναι ασφαλές για να μπορέσουν να το χρησιμοποιούν. Είναι προφανές, όταν θα έρθει με το καλό η ολοκλήρωση των έργων, στις αρχές του επόμενου φθινοπώρου, η Ελλάδα θα διαθέτει ένα μηχανολογικά πολύ αναβαθμισμένο σύστημα προστασίας και ασφάλειας. Εως τότε, θα ισχύσουν τα αυστηρά αυτά μέτρα”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο