(ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ/EUROKINISSI)

Πύλος: Την πιο επικίνδυνη θαλάσσια οδό στον κόσμο επέλεξε το σκάφος

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

15/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στην Πύλο φαίνεται να είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης.
  2. 4 ημέρες πριν, η ΕΕ υποσχέθηκε στη γειτονική Τυνησία στήριξη 1 δισ. ευρώ, για να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που φεύγουν από εκεί για την Ευρώπη.
  3. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες άνθρωποι από την υποσαχάρια Αφρική αναγκάζονται να κάνουν τη διαδρομή Λιβύη – Ιταλία, την οποία ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει ως την πιο θανατηφόρα στον κόσμο.

Είδηση


Τη διαδρομή Λιβύη – Ιταλία, την πιο θανατηφόρα διαδρομή στον κόσμο, όπως την έχει χαρακτηρίσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ, επέλεξαν οι διακινητές για να μεταφέρουν μετανάστες στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει το Associated Press όλο και περισσότεροι μετανάστες προσπαθούν να παρακάμψουν την Ελλάδα και να φτάσουν στην Ιταλία, όπου μπορούν πιο εύκολα να συνεχίσουν τα ταξίδια τους βόρεια προς την οικογένεια και άλλες κοινότητες μεταναστών.

Εάν οι μετανάστες είχαν διασωθεί από τις ελληνικές αρχές, θα έπρεπε να παραμείνουν στη χώρα μας ή να διασχίσουν τα συχνά εχθρικά Βαλκάνια για να φτάσουν στη Δυτική ή Βόρεια Ευρώπη. Η διαδρομή βόρεια από την Ιταλία είναι πιο κοντινή και συχνά πιο προσιτή.

Από το 2014, έχουν καταγραφεί 26.000 νεκροί σε όλη τη Μεσόγειο, ενώ οι 20.000 έχασαν τη ζωή τους στην Κεντρική Μεσόγειο.

Ωστόσο, αντί να επιλέξουν τη διαδρομή από την Τυνησία που βρίσκεται πιο κοντά στην Ιταλία, επέλεξαν τη διαδρομή από τη Λιβύη. Ένας από τους λόγους είναι ότι μόλις λίγες ημέρες πριν η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen, μαζί με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte, βρέθηκαν στην Τυνησία σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια συμφωνία με τη χώρα, ώστε, με αντάλλαγμα ένα πακέτο 1 δισ. ευρώ, να περιορίζει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο