Μπρος στη Microsoft, τι είναι η Google;

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

26/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η Google, η οποία απέλυσε περίπου 12.000 ανθρώπους τον Ιανουάριο (6% του εργατικού δυναμικού της) “τρέχει” να προλάβει τη Microsoft στο ΑΙ, που κυριαρχεί με το ChatGPT.
  2. Στον τομέα του Cloud η Microsoft κερδίζει επίσης τη μάχη, καθώς ανακοίνωσε έσοδα $28,5 δισεκατομμύρια, ενώ η Google μόλις $191 εκατομμύρια.
  3. Τα οικονομικά στοιχεία τους δημοσιεύονται τη στιγμή που οι αρχές σε ΗΠΑ και ΕΕ θα ρυθμίσουν τον τρόπο λειτουργίας κάθε μεγάλης πλατφόρμας.

Είδηση


Οι δύο αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί δημοσίευσαν την Τρίτη τα έσοδα και τα κέρδη τους, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης.

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, κατέγραψε κύκλο εργασιών σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, εκ των οποίων τα 15 δισεκατομμύρια ήταν καθαρά κέρδη. Παράλληλα η Microsoft, που ήδη προηγείται στο cloud, επισκίασε την Google και καθιερώθηκε ως ηγετική δύναμη στον τομέα της ΑΙ.

Οι δύο κολοσσοί δημοσίευσαν την Τρίτη τα έσοδα και τα κέρδη τους, ωστόσο σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, οι επενδυτές έχουν ελάχιστους λόγους να είναι αισιόδοξοι.

Ωστόσο, παρά τα συγκεκριμένα οικονομικά αποτελέσματα, “οι επενδυτές έχουν ελάχιστους λόγους να είναι αισιόδοξοι”, δήλωσε ο Max Willens, αναλυτής της Insider Intelligence.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “τα έσοδα του YouTube μειώθηκαν ξανά και το γεγονός ότι τα έσοδα από τη μηχανή αναζήτησης και άλλα τμήματα, αυξήθηκαν μόνο κατά 2% δείχνει ότι η βασική δραστηριότητα της Google αντιμετωπίζει προβλήματα”.

Η νούμερο ένα εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης στον κόσμο αντιμετωπίζει τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων, που σημαίνει περικοπές στις διαφημιστικές δαπάνες. Παράλληλα το YouTube έχει να ανταγωνιστεί το εξαιρετικά δημοφιλές TikTok.

Η Google, η οποία απέλυσε περίπου 12.000 ανθρώπους τον Ιανουάριο (6% του εργατικού της δυναμικού), προσπαθεί την ίδια στιγμή να προλάβει την Microsoft στην ΑΙ, σε ένα τομέα όπου κυριαρχεί με το ChatGPT.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο