(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Νέα μελέτη λέει ότι το αλκοόλ δεν κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται πιο όμορφοι

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

30/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μία νέα έρευνα στις ΗΠΑ θέτει υπό αμφισβήτηση την θεωρία των “beer goggles”, δηλαδή το ότι η κατανάλωση αλκοόλ κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται πιο όμορφοι.
  2. Παρά τα ανεπίσημα στοιχεία για την ύπαρξη του φαινομένου, η σχέση μεταξύ της μέθης από αλκοόλ και της φυσικής έλξης δεν έχει μελετηθεί συστηματικά.
  3. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι το αλκοόλ μπορεί να σας δώσει το απαιτούμενο θάρρος να μιλήσετε σε άτομα που σας αρέσουν.

Είδηση


Μία νέα έρευνα στις ΗΠΑ θέτει υπό αμφισβήτηση την θεωρία των “beer goggles”, σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση αλκοόλ κάνει τους άλλους ανθρώπους να φαίνονται πιο όμορφοι.

Ο όρος “beer goggles” λέγεται ότι επινοήθηκε από άνδρες φοιτητές σε πανεπιστήμιο της Βόρειας Αμερικής τη δεκαετία του 1980. Ωστόσο, παρά τις ανεπίσημες ενδείξεις για την ύπαρξη του φαινομένου, η σχέση μεταξύ της μέθης από αλκοόλ και της φυσικής έλξης δεν έχει ερευνηθεί συστηματικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο “Journal of Studies on Alcohol and Drugs“, το αλκοόλ μπορεί να σας δώσει θάρρος να μιλήσετε σε άτομα που σας αρέσουν.

Ο όρος “beer goggles” λέγεται ότι επινοήθηκε από άνδρες φοιτητές σε πανεπιστήμιο της Βόρειας Αμερικής τη δεκαετία του 1980.

Προηγούμενες έρευνες που προσπάθησαν να τεκμηριώσουν την θεωρία, συνήθως ζητούσαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν μεθυσμένοι και ξεμέθυστοι φωτογραφίες ατόμων που τους άρεσαν, δίνοντας ανάμεικτα αποτελέσματα. Στο σύνολό τους, οι μελέτες αυτές έδειξαν ότι αν η θεωρία έστεκε, αν και το δείγμα ήταν οριακό, δήλωσαν οι επιστήμονες.

Η νέα μελέτη προσέθεσε έναν ακόμη παράγοντα: τη δυνατότητα να συναντήσουν στην πραγματικότητα κάποια από τα άτομα που οι συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως αξιολογήσει μέσω φωτογραφιών.

Έτσι, η έρευνα καταλήγει ότι το αλκοόλ δεν είχε κάποια επιρροή στο πόσο ελκυστικά έβλεπαν οι συμμετέχοντες τα άτομα, αλλά είχε άμεση συνάρτηση με το πόσο πιθανό ήταν να μιλήσουν στα άτομα που θεωρούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ ή όχι ελκυστικά.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο