(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Νεκρός 20χρονος στη Λάρισα από σφαίρα αστυνομικού

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

10/07/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ένας 20χρονος Σύρος έπεσε νεκρός στη Λάρισα από όπλο αστυνομικού, έπειτα από καταδίωξη, το μεσημέρι του Σαββάτου.
  2. O αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιορισμούς και χωρίς να του ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε σοβαρές βλάβες στα εσωτερικά του όργανα.
  3. O αστυνομικός υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης σκόνταψε σε συρμάτινο φράχτη και το όπλο του εκπυρσοκροτησε σκοτώνοντας τον νεαρό Σύρο.

Είδηση


Ένας 20χρονος Σύρος έπεσε νεκρός στη Λάρισα από όπλο αστυνομικού, έπειτα από καταδίωξη, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο με έναν επιβαίνοντα κινείτο επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε καταδίωξη, με τον οδηγό να μη σταματά στα σήματα των αστυνομικών. Ο 20χρονος οδηγός βγήκε από την εθνική και επιχείρησε να ξεφύγει, ωστόσο το όχημά του έπεσε πάνω σε τοίχο, έξω από το Μοσχοχώρι.

Ο 20χρονος δεν σταμάτησε σε σήμα, ακολούθησε καταδίωξη και στην προσπάθειά του να διαφύγει πεζός δέχθηκε την σφαίρα.

Αφού εγκατέλειψε το όχημα, ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Τότε ο αστυνομικός τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης σκόνταψε σε συρμάτινο φράχτη και το όπλο του εκπυρσοκροτησε σκοτώνοντας τον νεαρό Σύρο.

O αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιορισμούς και χωρίς να του ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε σήμερα σοβαρές βλάβες στα εσωτερικά του όργανα από την σφαίρα και λίγα λεπτά αργότερα πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.
Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόσταση δεν ήταν περισσότερο από 1,5 μέτρο, ενώ όλα τα ευρήματα του ιατροδικαστή θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα, προκειμένου να αποφανθεί, από την ερχόμενη εβδομάδα, εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη στον αστυνομικό και με βάση ποια κατηγορία.

Το θύμα ήταν ηλικίας 20 ετών, γεννηθείς το 2003, Συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας τη Θεσσαλονίκη. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο, από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο