(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νεκρούς, αγνοούμενους και εγκλωβισμένους αφήνει πίσω της η κακοκαιρία

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

08/09/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Τουλάχιστον 7 νεκρούς και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία “Daniel”.
  2. Σε συναγερμό η Λάρισα, όπου το ύψος της στάθμης του Πηνειού έχει φτάσει τα 9,5μ, εντείνοντας τους φόβους υπερχείλισης. Το σύνηθες ύψος της στάθμης όταν βρέχει είναι τα 4μ.
  3. Στο Πήλιο, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ στον Βόλο πάνω από 200.000 στερούνται καθαρού πόσιμου νερού, ολόκληρα χωριά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει.

Είδηση


Νεκρός εντοπίστηκε ακόμη ένας άνθρωπος στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας “Daniel”, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμός στους 7. Ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος, ενώ οι εγκλωβισμένοι ανέρχονται σε χιλιάδες. Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει επίσης τεράστιες καταστροφές σε πολλά μέρη της χώρας, με την Θεσσαλία να έχει πληγεί περισσότερο.

Εικόνες εκτεταμένης καταστροφής εμφανίζουν οι δυτικές συνοικίες της Λάρισας. Περιοχές, που βρίσκονται στις όχθες του Πηνειού, στα δυτικά, έχουν βυθιστεί σε νερό που φτάνει, αναλόγως του ύψους του εδάφους, από ένα έως και δυόμισι μέτρα.

Η κατάσταση είναι απελπιστική και στο Πήλιο -ιδίως στο ανατολικό και το νότιο τμήμα – αφού έχουν καταστραφεί οι υποδομές και το οδικό δίκτυο και έχουν κοπεί οι οδικές συγκοινωνίες προς κάθε κατεύθυνση.

Συνολικά 1.881 διασώσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, ενώ από την Τρίτη η Πυροσβεστική έλαβε 6.406 κλήσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο Ανατολικό Πήλιο ίσως και 1000 άνθρωποι περιμένουν βοήθεια για απεγκλωβισμό στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, στο Χορευτό είναι αποκλεισμένα 200 άτομα και στον Άγιο Ιωάννη 500. Η Ζαγορά με τους 2500 κατοίκους είναι αποκλεισμένη για τέταρτη ημέρα.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η πόλη και τα προάστια του Βόλου για τέταρτη ημέρα παραμένουν χωρίς υδροδότηση αφού έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις άντλησης ύδατος και τα δίκτυα μεταφοράς σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας της Μαγνησίας και πάνω από 200.000 άνθρωποι στερούνται καθαρού πόσιμου νερού.

Ολόκληρα χωριά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα παραμένουν βυθισμένα στο νερό.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο