(ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο απολογισμός των πυρκαγιών του Ιουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

02/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ολοκληρώθηκε η βασική φάση της καταγραφής ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές Αττικής και Κορινθίας, με 112 από τα 334 κτίρια να χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για χρήση.
  2. Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους έφυγαν εξαιτίας της πυρκαγιάς.
  3. Από 15-31/7 στις 7 μεγάλες δασικές πυρκαγιές (Κέρκυρα, Αίγιο, Δερβενοχώρια, Αττική/Κουβαράς, Κάρυστος, Νέα Αγχίαλος, Ρόδος) κάηκαν σχεδόν 470.000 στρέμματα, σύμφωνα με την Copernicus της ΕΕ.

Είδηση


Ολοκληρώθηκε η βασική φάση της καταγραφής ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές σε Αττική και Κορινθία.

Από τις 344 αυτοψίες και στις πυρόπληκτες περιοχές των πέντε δήμων, 112 κτίρια χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για χρήση (κόκκινα), 102 χαρακτηρίζονται μέχρι να επισκευαστούν ως προσωρινά ακατάλληλα για χρήση (κίτρινα) και 130 χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση με ανάγκη μικρών επισκευών (πράσινα).

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στην Ρόδο σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραμονή τους στο νησί εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στο νησί το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο” για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών, σημείωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο βρετανικό κανάλι ITV.

Για το 2023, ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με τις περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές, με μέσο ημερήσιο αριθμό 49.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2023 έχουν καεί συνολικά στη χώρα μας περίπου 550.000 στρέμματα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές. Ο αριθμός αυτός είναι ήδη κατά 30% μεγαλύτερος σε σχέση με τις συνολικές εκτάσεις που κατά μέσο όρο καίγονται στη χώρα μας ετησίως (περίπου 435.000 στρέμματα), όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr

Οι επτά μεγάλες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα από 15 έως και 31 Ιουλίου (Κέρκυρα, Αίγιο, Δερβενοχώρια, Αττική/Κουβαράς, Κάρυστος, Νέα Αγχίαλος, Ρόδος) κατέκαψαν συνολική έκταση που προσεγγίζει τα 470.000 στρέμματα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι περισσότερες καμένες εκτάσεις βρίσκονται στη Ρόδο (176.500 στρέμματα).

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο