Ο φράχτης του Έβρου “χωρίζει” την Ευρώπη

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο φράχτης στον Έβρο έχει διχάσει την ΕΕ, αφού ακόμα και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει και η ΝΔ, εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικά.
  2. Στις αρχές του μήνα η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ιταλία ζήτησαν περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Είδηση


Σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής/επέκτασης του φράχτη στον Έβρο. Στις αρχές του μήνα η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ιταλία ζήτησαν περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το έργο, που υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί “με ή χωρίς ευρωπαϊκά κονδύλια”.

Μιλώντας σε κατοίκους της Ορεστιάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Τον φράχτη θα τον ολοκληρώσουμε σε όλο το μήκος του Έβρου και εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους για να το χρηματοδοτήσουμε, θα το χρηματοδοτήσουμε με εθνικούς πόρους, διότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το έργο, που υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί “με ή χωρίς ευρωπαϊκά κονδύλια”.

Ο φράχτης στον Έβρο έχει διχάσει την ΕΕ, καθώς ακόμα και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικά.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν θέλουν να περάσουν την κόκκινη γραμμή στη χρηματοδότηση του φράχτη, ενώ συμφωνούν να διαθέσουν κονδύλια για περισσότερους συνοριοφύλακες και τεχνικά μέσα (drones) επιτήρησης των συνόρων.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο