(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

31/07/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ, ο Νίκος Χαρδαλιάς.
  2. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ κατέληξε τελικά στον κ. Χαρδαλιά, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση στο Ζάππειο, εν μέσω πυρκαγιών.
  3. Ο κ. Πατούλης από πλευρά του ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής.

Είδηση


Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ κατέληξε τελικά στον κ. Χαρδαλιά, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση στο Ζάππειο, εν μέσω πυρκαγιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα διαφόρων ελληνικών ΜΜΕ [1], [2] η Νέα Δημοκρατία εξέτασε την περίπτωση τριών δημοφιλών δημάρχων για την θέση του περιφερειάρχη, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, πριν καταλήξει στον κ. Χαρδαλιά.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάλεσε τον κ. Πατούλη ” να σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος” και να στηρίξει τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς είναι υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για 11 χρόνια.

Ανέφερε μάλιστα πως οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη θα συμπεριληφθούν στην υποψηφιότητα Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, το αμέσως προσεχές διάστημα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα παραιτηθεί των υπουργικών καθηκόντων του προκειμένου να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

“Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του κ. Πατούλη, τόσο στο κόμμα, όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική”, επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο