(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ό,τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

28/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Καλύτερους μισθούς, καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καλύτερο Κράτος και μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα, έθεσε ως προτεραιότητές του ο Κυρ. Μητσοτάκης
  2. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι “δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες. Η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της”.
  3. Τόνισε στους υπουργούς του ότι “οι μπλε φάκελοι που βρίσκονται μπροστά σας περιέχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα 4ετίας”.

Είδηση


“Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν” είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης κατά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε λίγα λόγια και πολλή δουλειά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το κυβερνητικό έργο μας δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της επικοινωνίας”.

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε και τους περιβόητους μπλε φακέλους στους υπουργούς οι οποίοι περιλαμβάνουν τον οδικό χάρτη του κάθε υπουργείου. Οι μπλε φάκελοι αναφέρονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023 – 2027, στον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες έτους 2023, στο σύνολο των κειμένων αναφοράς για το κυβερνητικό έργο της περιόδου Ιουλίου 2019 – Μαΐου 2023, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα βασικών υποχρεώσεων και εργασιών. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό υπάρχουν, 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετέχουν 49 άνδρες και 15 γυναίκες

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το πρώτο νομοσχέδιο έχει να κάνει με την μετεξέλιξη του σχήματος του “επιτελικού κράτους”, ώστε να είναι αποτελεσματικότερος ο συντονισμός και η άσκηση της πολιτικής.
Αναφέρθηκε στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου από το Υπερταμείο, ενώ σημείωσε ότι από εδώ και στο εξής όλα τα προεκλογικά νομοσχέδια των κομμάτων θα κοστολογούνται υποχρεωτικά από ανεξάρτητο φορέα.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο