Όταν φτάνεις σε Σύνοδο για το κλίμα με private jet

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Με jet επιλέγουν να ταξιδεύουν οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διασκέψεις.
  2. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ο οποίος μίλησε στο “Politico”, , ταξίδεψε στην Αίγυπτο για την 27η Σύνοδο για το κλίμα, με ιδιωτικό jet, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.
  3. Οι ηγέτες της ΕΕ αντιμετωπίζουν το δίλλημα πώς να εφαρμόσουν αυτά που κηρύττουν, ενώ παράλληλα έχουν ένα απαιτητικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα.

Είδηση


Ταξίδια με ιδιωτικά τζετ και αεροπορικά ταξί επιλέγουν οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, ακόμα και για τη συμμετοχή τους στη διεθνή διάσκεψη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα πτήσεων που εξέτασε το “Politico”, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel ναύλωσε “αεροπορικά ταξί” σε 72 ταξίδια του, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών για το κλίμα στην Αίγυπτο τον περασμένο Νοέμβριο και στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στη Γλασκώβη το 2021.

Ένα ιδιωτικό jet μπορεί να εκπέμπει 2 τόνους CO2/ώρα, ενώ οι μετακινήσεις ενός μέσου Ευρωπαίου πολίτη ευθύνονται για 7 τόνους CO2/χρόνο.

Οι ηγέτες της ΕΕ αντιμετωπίζουν το δίλλημα πώς να εφαρμόσουν αυτά που κηρύττουν για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα έχουν ένα απαιτητικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα.

Ωστόσο ο C. Michel, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ταξιδεύει τακτικά προς την έδρα της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με ιδιωτικά τζετ, με κόστος από 1.283 έως 9.049 ευρώ. Ενδεικτικά τον Φεβρουάριο επέλεξε να πετάξει με τζετ από τις Βρυξέλλες προς το Παρίσι για μια συνάντηση κατά της τρομοκρατίας με κόστος 4.379 ευρώ, ενώ πέρα από μια εμπορική πτήση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τρένο (υπερταχεία) με διάρκεια διαδρομής μόλις 1 ώρα και 22 λεπτά.

Σημειώνεται ότι ένα ιδιωτικό τζετ μπορεί να εκπέμπει 2 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ανά ώρα, ενώ οι μετακινήσεις ενός μέσου Ευρωπαίου πολίτη ευθύνονται για 7 τόνους CO2 τον χρόνο.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο