Παγγερμανική απεργία ιστορικών διαστάσεων

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η Γερμανία αναμένεται να παραλύσει λόγω της τεράστιας παγγερμανικής απεργίας των εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους, στα ΜΜΜ και στα αεροδρόμια.
  2. Το γερμανικό συνδικάτο Ver.di που εκπροσωπεί εκατομμύρια εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και το ισχυρό συνδικάτο των εργαζομένων στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους, ζητούν αυξήσεις στους μισθούς.
  3. Συγκεκριμένα, αύξηση 10,5%, δηλαδή 500 ευρώ επιπλέον το μήνα, καθώς και περαιτέρω επιδόματα γύρω στα 2.500 ευρώ, λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Είδηση 🗞️

Χάος κυρίως στις υπεραστικές συγκοινωνίες και μεταφορές σε μεγάλο τμήμα της Γερμανίας προκαλεί ήδη από χθες, Κυριακή, η 24ωρη προειδοποιητική απεργία περισσότερων από 350.000 εργαζομένων σε σιδηροδρόμους, αεροδρόμια, λεωφορεία, λιμάνια και αυτοκινητοδρόμους.

Ενόψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες στο τέλος Απριλίου, το συνδικάτο Ver.di και η Ένωση Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους EVG διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του πληθωρισμού, o οποίος ανέρχεται στο 8,7%, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βλέπουν μείωση της αγοραστικής τους δύναμη.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία ανέρχεται στο 8,7%.

Η Ver.di διεκδικεί αυξήσεις αποδοχών ύψους 10,5% ή τουλάχιστον 500 ευρώ μηνιαίως και μεγαλύτερα μπόνους για το προσωπικό των αεροδρομίων που εργάζεται σε νυχτερινές βάρδιες και σε αργίες. «Η απεργία είναι απαραίτητη προκειμένου να ξεκαθαρίσει στους εργοδότες ότι θα επιμείνουμε στις απαιτήσεις μας. Μια ουσιαστική αύξηση αποδοχών αποτελεί θέμα επιβίωσης για πολλές χιλιάδες εργαζομένων», δήλωσε ο επικεφαλής της Ver.di. Η EVG από την άλλη πλευρά, διεκδικεί αυξήσεις ύψους 12% για τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους. Η εταιρεία των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) έχει μέχρι τώρα αντιπροτείνει αυξήσεις σε δύο στάδια, συνολικού ύψους 5% και χαρακτήρισε την κινητοποίηση «εντελώς δυσανάλογη, ανεδαφική και περιττή».

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο